Start-up AdditiveLab winnaar van Formnext Start-up Challenge

Economie 30/09/2019 12:28:35

Naast deze Belgische start-up vielen ook Exponential Technologies (Letland), Glassomer (Duitsland), Laser Melting Innovations (Duitsland) en Spectroplast (Zwitserland) in de prijzen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Single Pair Ethernet komt er aan - artikel

Canadese luchtverkeersleider werkt samen met Unifly

Quantumsleutel beschermt glasvezel tegen datadiefstal

Betere beeldschermkwaliteit met milieuvriendelijke kwantumdots

Dewi Van De Vyver is ICT Woman of the Year 2020

Wereldprimeur: eerste draadloze 80GHz IIoT-niveauradarsensor

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

INE (Indumation Network Event)

Brabanthal Leuven

donderdag 5 maart 2020

Wordt vakbekwaam persoon stoominstallatie

Spirax Sarco Westerlo

dinsdag 10 maart 2020

Keuze van de redactie

(27/2) Onbemande drone doorkruist de stratosfeer

(27/2) Plannen voor eerste industriële power-to-gas installatie in Zeebrugge

(25/2) 8,4 miljoen euro voor nieuwe immuno-therapeutische kankerbehandeling

(24/2) Scale-up Turbulent ontwikkelde revolutionaire micro-waterkrachtcentrale

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Al deze winnaars konden de internationale jury bekoren met hun innovaties, die inzicht bieden op de toekomst van Additive Manufacturing (AM).

  • AdditiveLab ontwikkelde simulatiesoftware voor de additieve productie van metalen componenten. Een krachtige mechanische analyse maakt gebruik van een geavanceerde, multi-schaal simulatiebenadering om resterende spanningen en vervormingen laag voor laag te voorspellen. Dit stelt de gebruikers in staat om problematische regio's te identificeren en aan te pakken.

  • Exponential Technologies gebruikt geavanceerde AI- en machine learning-algoritmen om zowel de meest geschikte machineconfiguraties voor laserbewerking, additieve productie en CNC-bewerking, als geoptimaliseerde materiaalmixen te bepalen en op die manier een aanzienlijke tijdswinst te realiseren.

  • Glassomer is gespecialiseerd in 3D-glasprinttechnologie met behulp van stereolithografie. Het jonge bedrijf testte en produceerde (op kleine schaal) een speciaal silica nanocomposiet met als doel om nieuwe additieve technologieën te ontwikkelen voor de massaproductie van glas. Dit maakt de structurering van zuiver kwartsglas mogelijk waardoor dit volledig compatibel is met de vereisten van optica en fotonica.

  • Laser Melting Innovations (LMI) presenteerde een goedkope metaalprinter voor kleine en middelgrote ondernemingen. De prijs kon verlaagd worden door dure componenten te elimineren.

  • Spectroplast, spin-off van het gerenommeerde Zwitserse Federale Instituut voor Technologie, is gespecialiseerd 3D-printen van siliconen volgens de industrie-standaard.

Deze winnaars worden onder andere beloond met een gratis, volledig uitgeruste beursstand op Formnext (van 19-22/11/2019), waar zij hun innovaties kunnen tonen in de Start-Up Area. << (Guy Leysen) (foto: © Mesago - Mathias Kutt)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Kwaliteit Belgische wegeninfrastructuur scoort niet goed

Het World Economic Forum heeft ook voor 2019 zijn ‘The Global Competitiveness Report’ gepubliceerd. In dit rapport vinden we terug hoe 141 landen scoren op verschillende domeinen.

Onze sector wordt gekenmerkt door een aantal complexe evoluties

Advies- en ingenieursbureaus komen in aanraking met uitdagingen waarvan de impact veel breder gaat dan enkel het domeinspecifieke. Zoals bijvoorbeeld klimaatuitdagingen en energietransitie.

HUGSI: Hoe groen is de stad? - artikel

Groene ruimten zijn de longen van de stad. Met de urbanisatie is het verbeteren van de luchtkwaliteit niet van de minste uitdagingen. Maar ook het beheersen van overstromingsrisico’s.

Quantumsleutel beschermt glasvezel tegen datadiefstal

UTwente heeft een beveiliging voor ‘multi-mode’ glasvezels ontwikkeld, die is gebaseerd op het quantumkarakter van licht, waarin een enkel foton een heel alfabet kan representeren.

Brussels Airport wil uitstoot ultrafijnstof verder verlagen

De luchthaven gaat onder meer het gebruik van modernere en minder belastende toestellen nog verder stimuleren via gedifferentieerde tarieven op basis van uitstoot en geluid.

Imec voorziet elektronische pil van kleine radiozender

Imec presenteert deze week op ISSCC 2020, een internationaal gerenommeerde conferentie rond elektronica, de eerste kleine radiozender voor elektronische pillen.

3D-reproducties: de juridische valkuilen (slot) - column

Dit derde en laatste deel gaat na hoe het commercialiseren van 3D-reproducties kan getoetst worden aan het tekeningen- en modellenrecht maar vooral ook hoe het zit met het auteursrecht.

Savaco neemt sectorgenoot IT-Care over

De overname van IT-Care, cloud integrator uit Poperinge, die vandaag werd aangekondig past volledig in de vooropgestelde groeiambities van Savaco, IT-dienstverlener uit Kortrijk.

Master Builders Solutions lanceert innovatieve Ucrete CS

Sinds begin 2020 wordt het Ucrete-vloersysteem van Master Builders Solutions geïntroduceerd. Dit systeem bestaat uit vloersystemen met een uitgebreid kleurenpalet, onder meer met pasteltinten, voor esthetische industriële vloeren. Het heeft een verbeterde weerstand tegen chemische verkleuring en UV-licht. >>

Partners