Start-up AdditiveLab winnaar van Formnext Start-up Challenge

Economie 30/09/2019 12:28:35

Naast deze Belgische start-up vielen ook Exponential Technologies (Letland), Glassomer (Duitsland), Laser Melting Innovations (Duitsland) en Spectroplast (Zwitserland) in de prijzen.

Lees hieronder verder   
Verwant

4D-printen van structuren met veranderende vorm

Schema´s genereren in de cloud met eBuild

Dataconversie Internet of Things energiezuiniger gemaakt

Securitas maakt camera’s slimmer met artificiële intelligentie

Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020

Eerste resultaten ‘Smart Education @ Schools’ voorgesteld

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kwaliteitsmanagement Lead Auditor - ISO 9001

NBN - Brussel

van 9/12/2019 tot 13/12/2019

Electrical Safety in Industrial Installations

Pilz Academy - Gent

woensdag 11 december 2019

CE-machinerichtlijn 2006-42-EG

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 11/12/2019 tot 18/12/2019

Milieumanagementsystemen - ISO 14001:2015

Ramada Plaza - Antwerpen

donderdag 12 december 2019

Interface tussen EPLAN en Phoenix Contact

EPLAN Webinar

donderdag 12 december 2019

Safety validation training

Pilz Academy - Gent

donderdag 12 december 2019

Keuze van de redactie

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

(3/12) Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

(2/12) Winnaars van Junior STEM Olympiade 2019 bekend gemaakt

(28/11) Atlas Copco helpt leerkrachten om STEM aantrekkelijker te maken

(27/11) Consortium onderzoekt of voedselproductie in ruimte mogelijk is

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Al deze winnaars konden de internationale jury bekoren met hun innovaties, die inzicht bieden op de toekomst van Additive Manufacturing (AM).

  • AdditiveLab ontwikkelde simulatiesoftware voor de additieve productie van metalen componenten. Een krachtige mechanische analyse maakt gebruik van een geavanceerde, multi-schaal simulatiebenadering om resterende spanningen en vervormingen laag voor laag te voorspellen. Dit stelt de gebruikers in staat om problematische regio's te identificeren en aan te pakken.

  • Exponential Technologies gebruikt geavanceerde AI- en machine learning-algoritmen om zowel de meest geschikte machineconfiguraties voor laserbewerking, additieve productie en CNC-bewerking, als geoptimaliseerde materiaalmixen te bepalen en op die manier een aanzienlijke tijdswinst te realiseren.

  • Glassomer is gespecialiseerd in 3D-glasprinttechnologie met behulp van stereolithografie. Het jonge bedrijf testte en produceerde (op kleine schaal) een speciaal silica nanocomposiet met als doel om nieuwe additieve technologieën te ontwikkelen voor de massaproductie van glas. Dit maakt de structurering van zuiver kwartsglas mogelijk waardoor dit volledig compatibel is met de vereisten van optica en fotonica.

  • Laser Melting Innovations (LMI) presenteerde een goedkope metaalprinter voor kleine en middelgrote ondernemingen. De prijs kon verlaagd worden door dure componenten te elimineren.

  • Spectroplast, spin-off van het gerenommeerde Zwitserse Federale Instituut voor Technologie, is gespecialiseerd 3D-printen van siliconen volgens de industrie-standaard.

Deze winnaars worden onder andere beloond met een gratis, volledig uitgeruste beursstand op Formnext (van 19-22/11/2019), waar zij hun innovaties kunnen tonen in de Start-Up Area. << (Guy Leysen) (foto: © Mesago - Mathias Kutt)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Moleculaire lijm ontwapent ziektes

Biomedisch ingenieur Eline Sijbesma van TU Eindhoven heeft kleine moleculen ontworpen, die specifieke ziekte-eiwitten ontwapenen door ze vast te plakken aan andere eiwitten.

Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

De Leuvense start-up Ray & Jules heeft een technologie ontwikkeld om koffie te roosteren op op basis van 100% zonne-energie. Hun slow-roasting methode is 3x energie-efficiënter.

Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020

De cyberrisico’s voor KMO’s nemen toe, omdat cybercriminelen steeds meer aanvallen gaan automatiseren voor grootschaligere (ransomware) aanvallen, aldus G DATA CyberDefense.

Eerste ontwerpwedstrijd op Campus Diepenbeek is voltreffer

Met 24 knappe staaltjes ingenieurswerk, van katapult tot slingerhamer, was de eerste competitiedag van Project Engineering Skills (PES) op Campus Diepenbeek een schot in de roos.

Creëer een veiligere werkomgeving met goed onderhoud - whitepaper

Een helm dragen in een fabriek is heel normaal. Toch zijn er vaak zaken met betrekking tot veilig werken waar minder aandacht aan wordt besteed dan noodzakelijk. Wat kunt u daaraan doen?

Nu al meer faillissementen in België dan vorig jaar

Uit de nieuwste Graydon Barometer Faillissementen blijkt dat er in eerste elf maanden van 2019 al 10.676 faillissementen uitgesproken werden of bijna 18,9% meer dan vorig jaar.

Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

Het Leids Universitair Medisch Centrum werkt samen de Universiteit Twente aan een gestandaardiseerd systeem voor organs-on-chips, een soort kunstorgaantje waar ook bloed doorheen stroomt.

Europa stelt aanbeveling voor energie-intensieve industrieën voor

Een groep experts stelde aanbevelingen op hoe energie-intensieve sectoren in de EU zijn te transformeren, als onderdeel van een circulaire en klimaatneutrale samenleving tegen 2050.

RS Components introduceert voedingen van TDK-Lambda

RS Components, multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuwe serie geïntegreerde AC-DC-schakelstroomvoorzieningen (SMPS) van TDK-Lambda, een fabrikant van zeer betrouwbare voedingen voor industriële apparatuur wereldwijd. >>

Partners