Vlaamse Ondernemers laten duizenden jongeren proeven van technologie

opleiding 24/09/2019 14:35:46

Tijdens het technologiefestival Let’s Get Digital in Antwerpen maakten jongeren kennis met technologie. Ook is een website gelanceerd om jongeren te inspireren voor STEM-studies te kiezen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Plannen voor nieuw proefproject duaal lesgeven in chemie- en farmasector

Opleiding Kwaliteitsmanagement Lead Auditor - ISO 9001

Wetenschappelijk onderzoek krijgt 2 miljoen euro extra subsidie

ISO 45001 - Lead Assessor Occupational Health & Safety

Primeur: Agoria lanceert online cursus over artificiële intelligentie

Escape Room Offshore Windustrie zeer gegeerd

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Kwaliteitsmanagement

Europahotel - Gent

dinsdag 19 november 2019

Seminarie: Ethiek van techniek

Koninklijke Militaire School - Brussel

dinsdag 19 november 2019

Welding Week 2019

Flanders Expo Gent

van 19/11/2019 tot 21/11/2019

ie-net-lezing futurist Richard van Hooijdonk

Congrescentrum Ter Elst - Edegem

woensdag 20 november 2019

ie-net Jobbeurs voor ingenieurs

Congrescentrum Ter Elst - Edegem

woensdag 20 november 2019

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Gent

woensdag 20 november 2019

Keuze van de redactie

(14/11) Auto rijdt op brandstof uit zeewier

(13/11) Wetenschappelijk onderzoek krijgt 2 miljoen euro extra subsidie

(6/11) Ontwikkeling drijvend offshore windproject in Schotse wateren

(6/11) Nieuw Belgisch medtech-fonds haalt 20 miljoen euro op

(5/11) Jaguar Land Rover verwerkt elektronica in interieur-onderdelen

(31/10) Digitalisering topprioriteit voor Nederlandse en Belgische bedrijven

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In een wereld die steeds sneller evolueert en digitaliseert, zijn digitale skills en STEM-vaardigheden een onmisbare troef voor jongeren die binnen enkele jaren de arbeidsmarkt betreden.

Daarom ondersteunden 19 Vlaamse werkgevers- en sectororganisaties het Antwerpse technologiefestival Let’s Get Digital dat op 20 en 21 september plaatsvond. Hieraan deden twaalf scholen mee. De jongeren konden in dialoog gaan met Vlaamse ondernemers tijdens een ritje in een elektrische BMW i3 op een apart parcours.

Via een parcours van acht verdiepingen in het MAS konden jongeren achterhalen hoe hun toekomst eruit kan zien. Achteraf krijgen bezoekers een digitaal profiel met handige doorverwijzingen naar relevante opleidingen en de JOBSHOP, gehost door Vlaamse Ondernemers.

Daarnaast lanceerden Vlaamse ondernemers ook de website detoekomstwerkt.be die jongeren inspireert om te kiezen voor STEM-studies, waarmee ze in hun latere job kunnen meewerken aan innovaties van de toekomst.

Op deze site staan veel inspirerende getuigenissen van jongeren over hun STEM-studiekeuze, hun job of eigen onderneming en de belangrijke rol die techniek, wetenschap en digitale technologie daarin speelt.

Wie de site bezoekt kan ook een eigen toekomstprofiel laten opstellen via de zelftest die ook op Let’s Get Digital aanwezig was. Daarmee willen de Vlaamse Ondernemers jongeren blijven inspireren om een technische opleiding te kiezen en ondernemerschap te tonen.

Sinds de lancering van de site begin september, werd deze al door meer dan 3.000 unieke bezoekers bezocht. << (Lydia Heida) (foto: VOKA)

ACHTERGROND
Let’s Get Digital is een organisatie van MNM, De Vlaamse Ondernemers, imec, de stad Antwerpen en de Universiteit Antwerpen.

Deelnemende organisaties waren onder meer Bilfinger, BASF, Covestro, Evonik, Xplore Group, Infofarm, In The Race, HNST, Cybernetic Walrus, EnergyVille, Flanders Make, Colruyt Group, MealHero, SICK, ROBO-CURE, MLDR, FabLab Factory, Payconiq by Bancontact en BMW.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Oostende wil referentiestad voor internationale drone innovatie worden

Haven Oostende, Economisch Huis Oostende, Rebo, Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, Hogeschool Vives en VLOC hebben een kenniscentrum voor professionele drones gelanceerd.

Opleiding Kwaliteitsmanagement Lead Auditor - ISO 9001

Het kwaliteitsmanagement van een organisatie is maar zo goed als het opgezette systeem om de werking ervan continu te verbeteren. Een sleutelrol hierbinnen is weggelegd voor de hoofdauditor.

Wetenschappelijk onderzoek krijgt 2 miljoen euro extra subsidie

Omdat het tekort aan STEM-talent een cruciale uitdaging voor bedrijven vormt, krijgen 5 universiteiten 2 miljoen extra voor een betere doorstroming van jonge onderzoekers naar de arbeidsmarkt.

Nieuwe methoden voor verbeteren behandeling aneurysma

Onderzoek UTwente maakt het mogelijk om betere endoprothesen te ontwikkelen door inzicht te krijgen in wat er met zo'n vaatprothese gebeurt als deze geïmplanteerd is in een patiënt.

Miljoenen euro’s voor internationaal onderzoek naar ‘digitale tweelingen’

Diverse universiteiten en industriële partners uit Nederland, Singapore, Frankrijk en Duitsland onderzoeken hoe ontwerp, productie en onderhoud van dit soort systemen is te verbeteren.

Imec.istart wereldtop in UBI University Business Accelerator ranking

UBI Global onthulde onlangs op de World Incubation Summit in Qatar hun tweejaarlijkse ranking van universiteitsincubatoren en -acceleratoren, waarbij Imec.istart in de top 5 staat.

Toepassing TPC in spuitgietproduct werkt - techniek

Het Nederlandse spuitgietbedrijf Alligator Plastics slaagde erin om een voorgevormde geometrie uit TPC in een matrijs te omspuiten. De toepassing van TPC’s in een spuitgietproduct werkt dus.

VUB-onderzoekers ontwikkelen nieuwe generatie optische computers

De onderzoeksgroep Applied Physics van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een nieuwe generatie optische computers ontwikkeld, de zogenaamde Coherent Ising machines.

Partners