essenscia ondertekent Circular Plastics Alliance

Kunststoffen moeten een volwaardige rol krijgen in de circulaire economie om tegen 2025 minstens 10 miljoen ton gerecycleerde kunststoffen te gebruiken in de aanmaak van nieuwe producten.

Trefwoorden: #circulaire economie, #Circular Plastics Alliance, #Covestro, #essenscia, #kunststof, #recycleren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Europese Commissie )

ENGINEERINGNET.BE - Dat is de opzet van de Circular Plastics Alliance, een vrijwillig engagement dat publieke en private actoren uit de kunststoffensector verenigt op initiatief van het Europese directoraat-generaal GROW.

Zowat honderd stakeholders, organisaties en bedrijven, waaronder ook een vijftal Belgische kunststofverwerkers (waaronder Covestro), hebben de Circular Plastics Alliance ondertekend in Brussel.

Sectorfederatie essenscia is een van de mede-ondertekenaars en onderschrijft hiermee de visie van de alliantie voor meer gerecycleerde kunststoffen in Europa en engageert zich om acties te ondernemen om dit ambitieuze Europese doel te helpen realiseren.

Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder essenscia: “De ondertekening toont dat het de sector menens is om mee te werken aan een duurzame toekomst voor kunststoffen door de recyclagegraad te verhogen binnen een circulaire economie.”

Saskia Walraedt, directeur van essenscia PolyMatters: “Het unieke van deze alliantie is de erkenning dat kunststoffen hun plaats in een circulaire economie verdienen en dat alle actoren, over de grenzen van sectoren heen, zich achter dit streefdoel scharen.”