EU subsidieert Innovative Training Network voor quantumklokken

Onderzoek & Wetenschap 19/09/2019 13:53:24

De Europese Commissie steekt 4,1 miljoen euro in het nieuwe MoSaiQC Innovative Training Network voor quantumklokken, om zo deze sector in de EU te ontwikkelen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Heidi Rakels: “Hou het simpel maar niet té” - topingenieur

3D-printing: duur en van mindere kwaliteit? - opinie

Cegeka heeft KPN Consulting overgenomen

Innovatiehub wil Europees referentiepunt worden voor IoT en AI

ERC Consolidator Grant voor ontwikkeling nieuwe generatie kwantumcomputers

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Gezondheid en veiligheid op het werk (ISO 45001:2018)

Ramada Plaza - Antwerpen

dinsdag 17 december 2019

Bruggenbouw: ontwerp en berekening

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 19/12/2019 tot 14/05/2020

Essentiële bouwstenen voor een connected gebouw

Hendrik Consciencegebouw - Brussel

dinsdag 14 januari 2020

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

Keuze van de redactie

(12/12) Groei Fanuc Benelux aanleiding tot investering in nieuw bedrijfspand

(11/12) 2X scherper beeld door combinatie microscopie­technieken

(10/12) War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

(9/12) WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het MoSaiQC-netwerk richt zich op het kickstarten van een competitieve Europese industrie voor optische quantumklokken, en voor het versterken en versnellen van de keten van processen om zulke klokken te ontwikkelen. MoSaiQC staat voor: Modular Systems for Advanced Integrated Quantum Clocks.

De te ontwikkelen quantumklokken zullen ultra-nauwkeurig zijn en hebben allerlei toepassingen in de wetenschap en technologie, maar ook in de maatschappij – denk aan het synchroniseren van supersnelle telecommunicatienetwerken.

Voor de meeste van dit soort toepassingen zijn eenvoudig bruikbare en betaalbare klokken nodig. Het onderzoek van de PhD-studenten die binnen het MoSaiQC-programma aangesteld worden, zal gericht zijn op deze doelen.

Het doel van de Innovative Training Networks, waarvan er in deze aanvraagronde 128 gesubsidieerd zijn, is om bij te dragen aan de toename van de algehele kwaliteit en innovatie van de training van doctoraalstudenten in Europa en daarbuiten.

Het subsidiëren van de netwerken is onderdeel van het bredere Marie Sklodowska-Curie Actions Programme van de Europese Commisie, een programma voor het trainen van excellente onderzoekers in alle stadia van hun carrière, waarbij mobiliteit tussen landen, sectoren en disciplines aangemoedigd wordt.

Het nieuwe netwerk wordt gecoördineerd door de Universiteit van Amsterdam. De subsidie van 4,1 miljoen euro wordt gebruikt om 15 PhD-studenten aan te stellen gedurende een periode van 4 jaar. << (Lydia Heida) (foto: UvA)

Partners zijn de Universiteit van Birmingham, de Nicolaus Copernicus-universiteit Torun (Polen), de Universiteit van Kopenhagen, de Technische Universiteit van Wenen en de Universiteit van Innsbruck.

Partners uit het bedrijfsleven zijn Teledyne e2v (GB), Toptica (Duitsland), NKT Photonics (Denemarken) en British Telecom.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Ontwikkeling nieuwe biologische oppervlakte-actieve stoffen

Het Frans-Belgische onderzoeksteam ValBran produceert oppervlakte-actieve stoffen met een hoge toegevoegde waarde uit zemelen, het omhulsel van tarwekorrels, voor onder meer Ecover.

ERC Consolidator Grant voor ontwikkeling nieuwe generatie kwantumcomputers

Clement Merckling, principal member of technical staff bij imec, krijgt van de Europese Research Council een prestigieuze Consolidator Grant voor de uitwerking van zijn project NOTICE.

Primeur: BAM past kunstmatige intelligentie toe bij betonverharding

Converge analyseerde een grote hoeveelheid data over betonverharding om een systeem te bouwen dat kunstmatige intelligentie inzet om het verhardingsproces van beton te voorspellen.

Slimme hekwerken beschermen Haven Oostende

Het Europese project PASSAnT lanceerde onlangs een nieuwe beveiligingstool voor havens: slimme hekwerken met sensoren die moeten voorkomen dat onbevoegden havens binnendringen.

Stefan De Poorter wordt nieuwe Service Manager bij Rittal Belgium

De 49-jarige Stefan De Poorter is kersvers Service Manager. Zijn volledige loopbaan speelde zich af binnen het service verhaal. Het Rittal Service Team begint aan een nieuw hoofdstuk.

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

Er komen zes nieuwe projecten bij hogescholen met specifieke aandacht voor toepassingen van AI bij ondernemingen en non-profitorganisaties, die zelf hier niet actief onderzoek naar doen.

Wervingsactiviteit eerste kwartaal 2020 stabiliseert

Uit de nieuwe ManpowerGroup Barometer blijkt dat de wervingsactiviteit op de arbeidsmarkt positief zal blijven in het eerste kwartaal van 2020. 7% plant aanwervingen en 2% afdankingen.

3DExperience Lab verwelkomt 15 nieuwe deelnemers

Tijdens een event in Parijs werden de 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt, die zullen deelnemen aan het 3DExperience Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners