EU subsidieert Innovative Training Network voor quantumklokken

Onderzoek & Wetenschap 19/09/2019 13:53:24

De Europese Commissie steekt 4,1 miljoen euro in het nieuwe MoSaiQC Innovative Training Network voor quantumklokken, om zo deze sector in de EU te ontwikkelen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Start-up werkt aan wereldwijd persoonlijk data web

Gereedschapswerkplaats zonder werkplaats: een nieuwe propositie - artikel

Siemens toonaangevend leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen - techniek

Rockwell Automation heeft Israëlische cybersecurity expert overgenomen

Makerchips gaan industrieel - artikel

Port of Antwerp, Borealis, Covestro connecteren al met 5G-testnetwerk

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Machinery Directive inc. CE marking

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 4 februari 2020

Prototyping

Kortrijk Xpo

van 5/02/2020 tot 6/02/2020

MNE 2020

Kortrijk Xpo

van 5/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(28/1) Yusen Logistics bouwt nieuw slim farmamagazijn in Antwerpse haven

(27/1) Plannen voor Oostendse groene-waterstoffabriek

(23/1) Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

(22/1) Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

(20/1) Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

(20/1) Interne reorganisatie Elia afgerond

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het MoSaiQC-netwerk richt zich op het kickstarten van een competitieve Europese industrie voor optische quantumklokken, en voor het versterken en versnellen van de keten van processen om zulke klokken te ontwikkelen. MoSaiQC staat voor: Modular Systems for Advanced Integrated Quantum Clocks.

De te ontwikkelen quantumklokken zullen ultra-nauwkeurig zijn en hebben allerlei toepassingen in de wetenschap en technologie, maar ook in de maatschappij – denk aan het synchroniseren van supersnelle telecommunicatienetwerken.

Voor de meeste van dit soort toepassingen zijn eenvoudig bruikbare en betaalbare klokken nodig. Het onderzoek van de PhD-studenten die binnen het MoSaiQC-programma aangesteld worden, zal gericht zijn op deze doelen.

Het doel van de Innovative Training Networks, waarvan er in deze aanvraagronde 128 gesubsidieerd zijn, is om bij te dragen aan de toename van de algehele kwaliteit en innovatie van de training van doctoraalstudenten in Europa en daarbuiten.

Het subsidiëren van de netwerken is onderdeel van het bredere Marie Sklodowska-Curie Actions Programme van de Europese Commisie, een programma voor het trainen van excellente onderzoekers in alle stadia van hun carrière, waarbij mobiliteit tussen landen, sectoren en disciplines aangemoedigd wordt.

Het nieuwe netwerk wordt gecoördineerd door de Universiteit van Amsterdam. De subsidie van 4,1 miljoen euro wordt gebruikt om 15 PhD-studenten aan te stellen gedurende een periode van 4 jaar. << (Lydia Heida) (foto: UvA)

Partners zijn de Universiteit van Birmingham, de Nicolaus Copernicus-universiteit Torun (Polen), de Universiteit van Kopenhagen, de Technische Universiteit van Wenen en de Universiteit van Innsbruck.

Partners uit het bedrijfsleven zijn Teledyne e2v (GB), Toptica (Duitsland), NKT Photonics (Denemarken) en British Telecom.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

skeyes bundelt drone-activiteiten in dochtermaatschappij

skeyes richt met SkeyDrone een dochtermaatschappij op waarin het al zijn activiteiten rond drones samenbrengt. Het nieuwe bedrijfje zal zich voornamelijk focussen op onbemand luchtverkeer.

Participatief bestuur bij Materia Nova - artikel

In een tijdperk waar jobhoppen de norm wordt en het aantal burn-outs de pan uitswingt, is het zoeken naar manieren om de betrokkenheid van medewerkers bij het bedrijf te vergroten.

KSB Belgium heeft Pump and Valve Academie gelanceerd

Sinds begin januari is KSB in zijn Pump and Valve Academie gestart met het aanbieden van trainingen, die gericht zijn op het onderhouden, installeren en selecteren van pompen en kleppen.

Plannen voor Oostendse groene-waterstoffabriek

Haven Oostende, DEME en PMV willen met een ambitieus groen energieplan de productie van groene waterstof de CO2 uitstoot in Vlaanderen met 500.000 à 1.000.000 ton per jaar verminderen.

Ontwikkeling 3D-printbaar composietmateriaal met nanodeeltjes

Wageningen University & Research heeft 3D-printbaar composietmateriaal met gouden en zilveren nanodeeltjes ontwikkeld als voorbeeld voor een nieuwe klasse van printbare ‘slimme’ materialen.

Pauwels Consulting op overnamepad in Nederland

Pauwels Consulting, project sourcing & consulting bedrijf voor life sciences, engineering en IT, heeft de Nederlandse specialist in IT projec sourcing Developers.nl overgenomen.

Siemens toonaangevend leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen - techniek

Het onafhankelijke onderzoeksbureau Verdantix heeft Siemens Smart Infrastructure onlangs uitgeroepen tot toonaangevende leverancier van IoT-platformen voor slimme gebouwen.

4 genomineerden Award Limburgse Jonge Ondernemer 2020 bekend

JCI Limburg meldt dat Ismaël Ben-Al-Lal, Charline Leroi, Wouter Uten en Amaury Verelst de 4 genomineerden zijn voor de Award Limburgse Jonge Ondernemer. Op 29 april is de winnaar bekend.

L. TAS & Co officieel Belgisch verdeler SPX Cooling Technologies

SPX Cooling Technologies, marktleider in het ontwerp en de fabricage van koeltorens en andere gespecialiseerde warmtewisselaars, heeft L. TAS & Co aangesteld als Belgisch verdeler. Deze laatste zal zich bezighouden met engineering en verkoop van nieuwe koeltorens en componenten voor industriële en HVAC-markttoepassingen. >>

Partners