Terminaloperator BCTN neemt North Sea Port op in netwerk

BCTN, uitbater van ‘inland container terminals’, gaat North Sea Port dagelijks bedienen met binnenschepen en sluit zo aan bij de zeehavens Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge.

Trefwoorden: #BCTN, #binnenvaart, #logistiek, #North Sea Port, #terminaloperator

Lees verder

Nieuws

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - Het groeiende belang van North Sea Port in het vervoer van containers via binnenvaart was BCTN niet ontgaan. De groep speelt met zijn terminals een sleutelrol in het containerverkeer tussen de grote zeehavens en hun achterland.

Joop Mijland, Managing Director van BCTN: “Onze beslissing kan rederijen, verladers en goederenontvangers verder stimuleren om lading van de weg te halen en op het binnenschip te zetten.”

De terminaloperator heeft momenteel al terminals in het Nederlandse Alblasserdam, Den Bosch, Nijmegen, Roermond en Venray en Beringen, Geel en Meerhout in België. Ze beschikken over een dagelijkse verbinding van deze terminals met Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge. North Sea Port komt er nu bij.

CEO Daan Schalck: “Hun aanwezigheid verhoogt het aantal bestemmingen en verbindingen die wij als haven via de waterweg kunnen aanbieden. Dit draagt tevens bij aan de bundeling van lading, wat de ecologische voetafdruk van het transport verkleint.”