Start-up MyCellHub haalt 1,1 miljoen euro op

De investering zal de spin-off van de KU Leuven, MyCellHub, helpen om de lancering van hun databeheer- en analyseplatform voor de productie van biofarmaceutica te versnellen.

Trefwoorden: #analyse, #biofarmaceutica, #databeheer, #MyCellHub, #platform, #productie

Lees verder

Techniek

( Foto: MyCellHub )

ENGINEERINGNET.BE - Het ‘software als een service’-platform MyCellHub is een app die met behulp van interactieve werkinstructies de operatoren in steriele productieomgevingen assisteert en de gegevensverzameling en de rapporteringstaken automatiseert.

Dat zorgt voor een aanzienlijke efficiëntiewinst, vooral omdat meer dan 90% van de bio-fabrikanten nog steeds hun processen rapporteert op papier.

Medeoprichter en CEO Toon Lambrechts merkte tijdens zijn doctoraat hoe inefficiënt de gegevens van biologische productieprocessen werden beheerd. Daarom richtte hij de start-up MyCellHub op samen met Sébastien de Bournonville (CBDO) en Thomas Pinna (CTO).

Na een eerste implementatie- en testperiode binnen de KU Leuven werd het onderdeel van de Start it @KBC start-up accelerator. Het bedrijf verwierf vervolgens een exclusieve licentie op de software, die ontwikkeld werd in de Prometheus en M3-BIORES labo’s aan de universiteit.

Vandaag wordt onder meer verder gewerkt aan de eerste commerciële implementaties en een proefproject met MaSTherCell S.A. De kapitaalinjectie laat toe om te groeien, door bijkomende software-ingenieurs aan te werven en door de verkoop- en klantenondersteuning van het bedrijf te versterken met het oog op een roll-out in Europa.


De 1,1 miljoen euro werd opgehaald bij Noshaq, The Faktory, Gemma Frisius Fonds en The CoFoundry.