• 12/09/2019

HMS Networks onderzocht of industrie klaar is voor 5G

In de whitepaper ‘5G: Is the Industry ready?’ presenteert HMS Networks de resultaten van dit onderzoek en biedt een overzicht van de nieuwste inzichten in de mate van voorbereiding op 5G.

Trefwoorden: #5G, #HMS Networks, #industrie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - HMS Networks, een wereldwijde leider in oplossingen voor industriële communicatie en IIoT, heeft in het voorjaar van 2019 50 internationale professionals in de industrie ondervraagd over de positionering van draadloze communicatie in hun bedrijven en over hoe zij zich voorbereiden op de introductie van 5G.

De whitepaper ‘5G: Is the Industry ready?’  van HMS Networks geeft een overzicht van de meningen van de industrie over 5G- technologie als een opkomende trend en toekomstige standaard in de productie- en industriële automatiseringsindustrie. Het gaat tevens in op het huidige gebruik van draadloze technologieën in de industrie en de toekomstige koers van deze technologie.

De belangrijkste bevindingen zijn:

  • Meer dan de helft (54%) van de geïnterviewden gaf aan dat ze draadloze communicatieoplossingen gebruiken voor remote monitoring en bediening van installaties. Een derde van de respondenten (34%) gaf aan dat hun bedrijf draadloze communicatie gebruikt voor verschillende vormen van IIoT.
  • De helft van de geïnterviewden (48%) was duidelijk positief over 5G in de productiesector - ze waarderen vooral dat de technologie kabels, onbetrouwbare wi-fi en de vele industriële standaards die momenteel van kracht zijn, zal vervangen.
  • Voor de meerderheid (58%) van de respondenten spelen betrouwbaarheid en robuustheid van draadloze systemen een doorslaggevende rol bij het al dan niet toepassen van 5G. Dit werd zowel door vertegenwoordigers van OT als IT genoemd. Meer dan een kwart (26%) van de geïnterviewden vond een lage latency van belang.

"Het onderzoek toont duidelijk aan dat de industrie zich steeds meer bewust wordt van de voordelen van 5G voor de industriële communicatie. Wat de industrie nu echt nodig heeft, is technische informatie en praktische voorbeelden", aldus Marcela Alzin, Program Manager HMS Labs bij HMS Networks, die het onderzoek heeft uitgevoerd. "Daarom heb ik een fictief model gemaakt van een typische OT-professional en zijn houding ten opzichte van 5G. Dit moet bijdragen aan een beter begrip van de situatie op de markt."

Klik hier om een gratis exemplaar van de whitepaper te downloaden.


Voor meer informatie:
HMS Industrial Networks
www.hms-networks.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.