Aertssen pioniert met digitaal platform Smartyard

De Aertssen Group heeft een aparte spin-off opgezet voor het uitbaten van een digitaal platform, dat (ver)huur van zware bouwmachines moet vergemakkelijken.

Trefwoorden: #Aertssen Group, #bouwmachines, #digitaal platform, #huur, #machines, #Smartyard, #verhuur, #Yannick Renier

Lees verder

Techniek

( Foto: Smartyard )

ENGINEERINGNET.BE - “In de bouwsector neemt het huren van een zware machine, vaak per telefoon, nog tot een uur in beslag," stelt Yannick Renier, CEO van Smartyard. "Daarbij gaat dit proces gepaard met stress, fouten en misverstanden.”

Renier: "Dit kan veel eenvoudiger met de digitale technologie die we anno 2019 voorhanden hebben. Het afgelopen jaar gingen we hiermee aan de slag, in co-creatie met een aantal bouw- en verhuurbedrijven.”

Smartyard werd gecreëerd op hun maat. Een bouwbedrijf dat een machine wil inhuren beantwoordt enkele vragen, geeft de exacte plaats van levering op de werf aan en verstuurt de aanvraag.

Het algoritme van Smartyard bezorgt deze gegevens aan relevante en gescreende verhuurbedrijven. Die creëren vervolgens offertes op maat, waaruit de huurder kan kiezen. Het platform werd daarnaast voorzien van een chat- en reviewfunctie en zal de komende maanden nog fors uitbreiden.

De eerste resultaten zijn goed: de verschillende gebruikers van het digitale platform boeken gemiddeld 75% tijdswinst en ervaren 55% minder fouten bij het (ver)huren van een machine.

“Smartyard heeft dus zélf geen zware machines, maar connecteert vraag en aanbod. Zo ontzorgen we huurders en verhuurders op een duurzame en innovatieve manier”, verduidelijkt Renier.

Er kunnen al duizenden tuigen gehuurd worden via Smartyard. Na een jaar intensief ontwikkelen, testen en bijsturen is Smartyard klaar voor lancering volgende week op Matexpo, de grootste beurs voor bouwmaterieel in België.

"Smartyard krijgt iedere twee weken een nieuwe release. We beogen eveneens de deeleconomie in de bouwsector te stimuleren," aldus Renier.

"We willen ook voor onze klanten bijkomend waarde creëren door data die we verzamelen gestructureerd terug te bezorgen via business intelligence. Deze data zal toelaten om meer marktinzicht te bekomen, waardoor onder meer gefundeerde investeringsbeslissingen zijn te nemen," besluit Renier.