Verschillende redenen om ABISS 2019 te bezoeken...

Economie 10/09/2019 13:32:35

Tijdens ABISS 2019 op 3 oktober in Kortrijk Xpo wordt tijdens 7 expert classes en samen met 65 specialisten aangeleerd hoe een fabriek morgen slim, performant en geconnecteerd te leiden.

Lees hieronder verder   
Verwant

Ontdek de toekomst van verpakkingstechnologie op Empack

“Waterstof, de brandstof van de toekomst ?!” - uitnodiging

EMO 2019 van start gegaan in Hannover

Moving Automation Event focust op impact Artificiële Intelligentie

Verschillende redenen om ABISS 2019 te bezoeken...

Vijf tips voor een succesvol bezoek aan EMO Hannover

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

eHealth interoperabiliteits-standaarden (HL7/IHE/DICOM)

Bluepoint - Brussel

woensdag 18 september 2019

Kwaliteitsmanagement - ISO 9001:2015

NBN - Brussel

donderdag 19 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Studiedag Energie-efficiëntie

Vlaams Parlement - Brussel

vrijdag 20 september 2019

Webinar: 7 innovatieve veiligheids­oplossingen

Pilz Webinar

vrijdag 20 september 2019

Overdrukbeveiliging in de procesindustrie en veiligheidskleppen

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 23/09/2019 tot 26/09/2019

Keuze van de redactie

(11/9) Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

(11/9) Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

(10/9) Werkgevers plannen personeelsuitbreiding in vierde kwartaal

(9/9) 2.640 zonnepanelen voor spaarbekkencentrale in Coo

(5/9) SAFIR-consortium test simultane dronevluchten in DronePort

(4/9) VINCI Energies heeft IZEN overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens ABISS 2019 ontdekken C-levels en afdelingshoofden uit de industrie hoe zij productie, engineering, maintenance, planning, supply chain, logistiek, kwaliteit, assets… via apps, software, platformen of technologiepartners kunnen digitaliseren.

Welke 5 fouten worden best niet gemaakt in het digitaliseringsproject ?

  1. We passen technologie toe enkel omwille van de technologie zelf. Dit is geen digitale transformatie. Technologie adopteren om specifiek vooraf afgesproken doelstellingen te bereiken is dat wel. Overleg dus met uw afdelingshoofden en C-levels top-down en bottom-up wat de noden en uitdagingen zijn, inventariseer en ga op onderzoek en gesprek.

  2. We zien het project als een éénmalige, geïsoleerde uitdaging van een team. Digitale transformatie van uw productieomgeving is geen “one time thing”, maar een “all time thing”. Het gaat trouwens niet alleen over het digitaliseren van productie, engineering, planning, assets, kwaliteit, maintenance, logistiek of supply chain… het gaat over uw bedrijf, uw organisatie, uw merk, uw mensen, uw marketing en uw verkoop !

  3. We slagen er niet in om de functies binnen het bedrijf te herdefiniëren en de medewerkers de juiste digitale inzichten te bieden. Nieuwe ERP, MES, PLM, IOT platformen, digital apps… mogen dan wel performant en oplossingsgericht zijn, als uw afdelingshoofd maintenance, supply chain, magazijn of productie onvoldoende opgeleid en ondersteund wordt, is dit alles een maat voor niets. Dit geldt ook voor alle andere betrokken medewerkers.

  4. We worden té enthousiast, en de rest wordt moedeloos. Technologie is cool, onze concurrenten doen het ook… Zo krijgen we snel een overenthousiaste renner op kop, die persé nieuwe digitale technologie wil invoeren zonder enige strategische onderbouw, en een peloton dat slaafs volgt, maar steeds verder achterop geraakt. Misschien was het beter geweest alles even on hold te zetten, meerdere partijen erbij te betrekken, beter de budgetten, bereidheid en ROI’s te bekijken. Een verkeerde strategie is soms disruptiever dan simpelweg niets doen.  Start small, be strategic, don’t blow it.

  5. We slagen er niet in om de gecollecteerde data in relevante en bruikbare data om te zetten. We verzamelen dagelijks terabytes aan data, maar beschikken noch over de kennis, de policy of de opleiding om het kaf van het koren te scheiden en er concreet iets mee te doen. Begin met een digitale transformatiestrategie, waar alle noden, uitdagingen, opleidingen, budgetten en richtlijnen zijn in vastgelegd op de diverse niveaus per afdeling. <<

Klik hier voor de beurswebsite

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Resultaten testproject autonoom varen voorgesteld

Na verschillende maanden van testvaarten met een schaalmodel van een autonoom (onbemand en zelfsturend) binnenschip op de IJzer werden onlangs de testresultaten voorgesteld.

7 miljoen euro EU-subsidie voor innovatieve warmtebatterij (+video)

De Nederlandse TU Eindhoven en TNO hebben een batterij ontwikkeld die het mogelijk maakt om duurzaam opgewekte energie op een goedkope en efficiënte manier op te slaan.

Basisopleiding kwaliteitsmanagement ISO 9001:2015 - uitnodiging

ISO 9001 biedt een praktisch kader om een kwaliteits­management­systeem (KMS) op te zetten en te laten certificeren. Zo ga je efficiënter te werk en verhoog je de tevredenheid bij je klanten.

Terminaloperator BCTN neemt North Sea Port op in netwerk

BCTN, uitbater van ‘inland container terminals’, gaat North Sea Port dagelijks bedienen met binnenschepen en sluit zo aan bij de zeehavens Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge.

Internationale oefening moet toezicht op nucleaire ontwapening verbeteren

Op de site van het SCK•CEN in Mol is een tiendaagse internationale oefening gestart om meettechnieken voor kernontwapening te testen en te vergelijken, waaraan tien landen meedoen.

Moving Automation Event focust op impact Artificiële Intelligentie

Het Moving Automation Event is een initiatief van EPLAN Software & Services, Hannecard, igus, Motix, NORD Aandrijvingen, Rittal, Sensor Partners, SMC Belgium en Vink.

Wat is het beste tegen veroudering van uw machinepark? - whitepaper

Uw machines draaien dag in dag uit op volle toeren. Een logisch gevolg hiervan is de veroudering van deze machines. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw machines het zolang mogelijk blijven doen?

Deloitte België boekt 11% omzetgroei en deed 1.100 aanwervingen

Professionele dienstverlener Deloitte België realiseerde voor boekjaar 2019 een omzet van 565 miljoen euro (+11%). Het deed meer dan 1.100 aanwervingen, waarvan een kwart met STEM-profiel.

Partners