• 10/09/2019

Nieuwe ReNu-pompkop ideaal voor doseren van polymeren

Er is een groeiende vraag naar polymeer doseersystemen in de waterzuivering. De nieuwe Watson-Marlow ReNu-pompkop biedt een nauwkeurige en herhaalbare opbrengst voor het doseren van polymeren.

Trefwoorden: #doseren, #polymeren, #ReNu-pompkop, #Watson-Marlow

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De meeste systemen gebruiken polymeren om het slib te ontwateren om zo het volume te verminderen waardoor de kosten van het opslaan en afvoeren van het slib tot 75% dalen.

Watson-Marlow Fluid Technology Group lanceert een nieuwe ReNu-pompkop
De ReNu PU-pompkop is de kern van de Qdos-slangenpomp en biedt herhaalbare opbrengsten van 28 l/uur bij 4 bar (7.67gph bij 60 psi) voor vloeistoffen met ver uiteenlopende viscositeiten, met een gegarandeerde doseernauwkeurigheid van ±1%. Gebruikers van de nieuwe pompkop melden grote procesverbeteringen voor het doseren van polymeren, ten opzichte van membraandoseerpompen.

De ReNu PU-pompkop is ontworpen voor een maximale proces uptime. Dit wordt ondersteund door het snel, veilig en makkelijk verwijderen en vervangen van de pompkop. Er is geen specialistisch gereedschap nodig en er zijn geen speciaal getrainde on-site onderhoudstechnici nodig.

Daar komt nog bij dat de ReNu PU-pompkop beschikt over een geïntegreerde lekdetectie en afscheiding van de chemische vloeistof; een belangrijk punt omdat het opruimen van polymeer lekkage gevaarlijk kan zijn voor de werknemers en veel tijd in beslag kan nemen.

Gebruikers aan het woord
Een grote dienstverlener bij Lake Michigan, Illinois bevestigt dat de ReNu PU-pompkop geschikt is voor het nauwkeurig doseren van polymeer vlokstoffen. Het bedrijf had een opdracht voor het zuiveren van de waterafvoer van een kalksteengroeve; de installatie van een Qdos-slangenpomp met ReNu PU-pompkop stelde hen in staat om aan de waterkwaliteit standaarden te voldoen met een betrouwbare, onderhoudsarme oplossing.

Ook een grote brouwerij in Engeland kan de effectiviteit van de pompkop beamen. De brouwer gebruikte een membraandoseerpomp voor het doseren van polymeren. Maar de kleine terugslagklep in de membraampomp kwam makkelijk vast te zitten door het polymeer. Met als gevolg dat de pomp vaak gereinigd moest worden. Een proces waarvan de uitdaging nog verhoogd werd door de hoge viscositeit van de vloeistof.

“Dat soort problemen hebben we niet met de Qdos, die het polymeer elke dag 12 uur lang betrouwbaar doseert”, zegt dhr. Dave Burrows van SUEZ UK, verantwoordelijk voor de zuivering van het afvalwater van de brouwerij.

“Ik kan echt niets aanmerken op de betrouwbaarheid of eenvoud van de Qdos pomp of de ReNu PU-pompkop. Bovendien krijg je een nuttige melding als de pompkop het einde van zijn levensduur bereikt. Vervangen gaat snel en eenvoudig - binnen 5-10 minuten draaien we weer.”

Zo heeft de nieuwe ReNu PU-pompkop direct bewezen een groot succes te zijn.


Voor meer informatie:
Watson Marlow Fluid Technology Group (WMFTG)
Industriepark 5 - B-9052 Zwijnaarde
T: +32 (0) 9 225 94 57
info@wmftg.be - www.watson-marlow.com/be-nl

Lees méér over: Watson Marlow



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.