Start-up en databotexpert Teroco helpt bij digitale transformatie

Bedrijfsnieuws 5/09/2019 15:46:17

Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots: virtuele assistenten die repetitief werk overnemen, systemen onderling linken en data verzamelen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Hogeschool PXL test ‘smart’ ventileren met machine learning

HMS Networks onderzocht of industrie klaar is voor 5G - techniek

Start-up en databotexpert Teroco helpt bij digitale transformatie

TomTom introduceert en test autonoom voertuig

Hygiënische hardware beschermt kwaliteit voeding en geneesmiddelen - techniek

Senhive presenteert modulair platform voor automatische dronedetectie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

eHealth interoperabiliteits-standaarden (HL7/IHE/DICOM)

Bluepoint - Brussel

woensdag 18 september 2019

Kwaliteitsmanagement - ISO 9001:2015

NBN - Brussel

donderdag 19 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Studiedag Energie-efficiëntie

Vlaams Parlement - Brussel

vrijdag 20 september 2019

Webinar: 7 innovatieve veiligheids­oplossingen

Pilz Webinar

vrijdag 20 september 2019

Overdrukbeveiliging in de procesindustrie en veiligheidskleppen

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 23/09/2019 tot 26/09/2019

Keuze van de redactie

(11/9) Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

(11/9) Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

(10/9) Werkgevers plannen personeelsuitbreiding in vierde kwartaal

(9/9) 2.640 zonnepanelen voor spaarbekkencentrale in Coo

(5/9) SAFIR-consortium test simultane dronevluchten in DronePort

(4/9) VINCI Energies heeft IZEN overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Veel bedrijven hebben moeite met de integratie van nieuwe technologieën en verliezen kostbare tijd door de mengelmoes van systemen en banale bedrijfsprocessen. Hierdoor voeren medewerkers nog steeds repetitieve en tijdrovende taken manueel uit.

Met databots wil de Belgische start-up Teroco bedrijven helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. Een databot is een virtuele assistent die op basis van gedefinieerde regels repetitieve taken, zoals klantenregistratie of facturatie, overneemt en een brug slaat tussen oude en nieuwe systemen.

Deze toepassing van databots is beter gekend als Robotic Process Automation, volgens Gartner het snelst groeiende bedrijfssoftwaresegment wereldwijd met een omzetgroei van 63% in 2018.

Databots werken dag en nacht. Tijdens de piekuren kunnen ze bijvoorbeeld orderverwerking ondersteunen, terwijl ze ‘s avonds de timesheets van de arbeiders verwerken en de facturatie opvolgen.

Ook zijn databots in te zetten om systemen onderling te linken en grote hoeveelheden data uit meerdere systemen te halen en te verwerken. Hiervoor is geen programmeerwerk nodig, of veranderingen aan bestaande data, processen en systemen.

Databots zijn binnen 4 tot 5 weken operationeel. Ook op maat gemaakte applicaties zijn mogelijk. Teroco staat ook in voor implementatie en onderhoud van de databots.

Pascal Kemps (foto links), mede-oprichter van Teroco: “We zien voordelen en opportuniteiten voor databots op de Vlaamse en Nederlandse markt. Op termijn willen we marktleider worden op vlak van databots in de Lage Landen.” << (Lydia Heida) (foto: Teroco)

ACHTERGROND
Teroco richt zich op uiteenlopende sectoren zoals sales en marketing, logistiek, healthcare en verzekeringen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Herentals.

Het bedrijf heeft intussen op minder dan 2 jaar tijd al gereputeerde bedrijven zoals Toyota, de Christelijke Mutualiteit, Partena en Liantis bediend. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Resultaten testproject autonoom varen voorgesteld

Na verschillende maanden van testvaarten met een schaalmodel van een autonoom (onbemand en zelfsturend) binnenschip op de IJzer werden onlangs de testresultaten voorgesteld.

7 miljoen euro EU-subsidie voor innovatieve warmtebatterij (+video)

De Nederlandse TU Eindhoven en TNO hebben een batterij ontwikkeld die het mogelijk maakt om duurzaam opgewekte energie op een goedkope en efficiënte manier op te slaan.

Basisopleiding kwaliteitsmanagement ISO 9001:2015 - uitnodiging

ISO 9001 biedt een praktisch kader om een kwaliteits­management­systeem (KMS) op te zetten en te laten certificeren. Zo ga je efficiënter te werk en verhoog je de tevredenheid bij je klanten.

Terminaloperator BCTN neemt North Sea Port op in netwerk

BCTN, uitbater van ‘inland container terminals’, gaat North Sea Port dagelijks bedienen met binnenschepen en sluit zo aan bij de zeehavens Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge.

Internationale oefening moet toezicht op nucleaire ontwapening verbeteren

Op de site van het SCK•CEN in Mol is een tiendaagse internationale oefening gestart om meettechnieken voor kernontwapening te testen en te vergelijken, waaraan tien landen meedoen.

Moving Automation Event focust op impact Artificiële Intelligentie

Het Moving Automation Event is een initiatief van EPLAN Software & Services, Hannecard, igus, Motix, NORD Aandrijvingen, Rittal, Sensor Partners, SMC Belgium en Vink.

Wat is het beste tegen veroudering van uw machinepark? - whitepaper

Uw machines draaien dag in dag uit op volle toeren. Een logisch gevolg hiervan is de veroudering van deze machines. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw machines het zolang mogelijk blijven doen?

Deloitte België boekt 11% omzetgroei en deed 1.100 aanwervingen

Professionele dienstverlener Deloitte België realiseerde voor boekjaar 2019 een omzet van 565 miljoen euro (+11%). Het deed meer dan 1.100 aanwervingen, waarvan een kwart met STEM-profiel.

Partners