Start-up en databotexpert Teroco helpt bij digitale transformatie

Bedrijfsnieuws 5/09/2019 15:46:17

Teroco specialiseert zich in de opleiding en implementatie van databots: virtuele assistenten die repetitief werk overnemen, systemen onderling linken en data verzamelen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Single Pair Ethernet komt er aan - artikel

Canadese luchtverkeersleider werkt samen met Unifly

Quantumsleutel beschermt glasvezel tegen datadiefstal

Betere beeldschermkwaliteit met milieuvriendelijke kwantumdots

Dewi Van De Vyver is ICT Woman of the Year 2020

Wereldprimeur: eerste draadloze 80GHz IIoT-niveauradarsensor

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

INE (Indumation Network Event)

Brabanthal Leuven

donderdag 5 maart 2020

Wordt vakbekwaam persoon stoominstallatie

Spirax Sarco Westerlo

dinsdag 10 maart 2020

Keuze van de redactie

(27/2) Onbemande drone doorkruist de stratosfeer

(27/2) Plannen voor eerste industriële power-to-gas installatie in Zeebrugge

(25/2) 8,4 miljoen euro voor nieuwe immuno-therapeutische kankerbehandeling

(24/2) Scale-up Turbulent ontwikkelde revolutionaire micro-waterkrachtcentrale

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Veel bedrijven hebben moeite met de integratie van nieuwe technologieën en verliezen kostbare tijd door de mengelmoes van systemen en banale bedrijfsprocessen. Hierdoor voeren medewerkers nog steeds repetitieve en tijdrovende taken manueel uit.

Met databots wil de Belgische start-up Teroco bedrijven helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. Een databot is een virtuele assistent die op basis van gedefinieerde regels repetitieve taken, zoals klantenregistratie of facturatie, overneemt en een brug slaat tussen oude en nieuwe systemen.

Deze toepassing van databots is beter gekend als Robotic Process Automation, volgens Gartner het snelst groeiende bedrijfssoftwaresegment wereldwijd met een omzetgroei van 63% in 2018.

Databots werken dag en nacht. Tijdens de piekuren kunnen ze bijvoorbeeld orderverwerking ondersteunen, terwijl ze ‘s avonds de timesheets van de arbeiders verwerken en de facturatie opvolgen.

Ook zijn databots in te zetten om systemen onderling te linken en grote hoeveelheden data uit meerdere systemen te halen en te verwerken. Hiervoor is geen programmeerwerk nodig, of veranderingen aan bestaande data, processen en systemen.

Databots zijn binnen 4 tot 5 weken operationeel. Ook op maat gemaakte applicaties zijn mogelijk. Teroco staat ook in voor implementatie en onderhoud van de databots.

Pascal Kemps (foto links), mede-oprichter van Teroco: “We zien voordelen en opportuniteiten voor databots op de Vlaamse en Nederlandse markt. Op termijn willen we marktleider worden op vlak van databots in de Lage Landen.” << (Lydia Heida) (foto: Teroco)

ACHTERGROND
Teroco richt zich op uiteenlopende sectoren zoals sales en marketing, logistiek, healthcare en verzekeringen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Herentals.

Het bedrijf heeft intussen op minder dan 2 jaar tijd al gereputeerde bedrijven zoals Toyota, de Christelijke Mutualiteit, Partena en Liantis bediend. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Kwaliteit Belgische wegeninfrastructuur scoort niet goed

Het World Economic Forum heeft ook voor 2019 zijn ‘The Global Competitiveness Report’ gepubliceerd. In dit rapport vinden we terug hoe 141 landen scoren op verschillende domeinen.

Onze sector wordt gekenmerkt door een aantal complexe evoluties

Advies- en ingenieursbureaus komen in aanraking met uitdagingen waarvan de impact veel breder gaat dan enkel het domeinspecifieke. Zoals bijvoorbeeld klimaatuitdagingen en energietransitie.

HUGSI: Hoe groen is de stad? - artikel

Groene ruimten zijn de longen van de stad. Met de urbanisatie is het verbeteren van de luchtkwaliteit niet van de minste uitdagingen. Maar ook het beheersen van overstromingsrisico’s.

Quantumsleutel beschermt glasvezel tegen datadiefstal

UTwente heeft een beveiliging voor ‘multi-mode’ glasvezels ontwikkeld, die is gebaseerd op het quantumkarakter van licht, waarin een enkel foton een heel alfabet kan representeren.

Brussels Airport wil uitstoot ultrafijnstof verder verlagen

De luchthaven gaat onder meer het gebruik van modernere en minder belastende toestellen nog verder stimuleren via gedifferentieerde tarieven op basis van uitstoot en geluid.

Imec voorziet elektronische pil van kleine radiozender

Imec presenteert deze week op ISSCC 2020, een internationaal gerenommeerde conferentie rond elektronica, de eerste kleine radiozender voor elektronische pillen.

3D-reproducties: de juridische valkuilen (slot) - column

Dit derde en laatste deel gaat na hoe het commercialiseren van 3D-reproducties kan getoetst worden aan het tekeningen- en modellenrecht maar vooral ook hoe het zit met het auteursrecht.

Savaco neemt sectorgenoot IT-Care over

De overname van IT-Care, cloud integrator uit Poperinge, die vandaag werd aangekondig past volledig in de vooropgestelde groeiambities van Savaco, IT-dienstverlener uit Kortrijk.

Master Builders Solutions lanceert innovatieve Ucrete CS

Sinds begin 2020 wordt het Ucrete-vloersysteem van Master Builders Solutions geïntroduceerd. Dit systeem bestaat uit vloersystemen met een uitgebreid kleurenpalet, onder meer met pasteltinten, voor esthetische industriële vloeren. Het heeft een verbeterde weerstand tegen chemische verkleuring en UV-licht. >>

Partners