TomTom introduceert en test autonoom voertuig

Bedrijfsnieuws 5/09/2019 11:11:35

TomTom onthulde onlangs zijn eerste volledig autonome testvoertuig. In twee jaar is de auto ontworpen en op maat gemaakt met als doel om autonome rij­tech­nolo­gieën te testen en te verbeteren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Single Pair Ethernet komt er aan - artikel

Canadese luchtverkeersleider werkt samen met Unifly

Quantumsleutel beschermt glasvezel tegen datadiefstal

Betere beeldschermkwaliteit met milieuvriendelijke kwantumdots

Dewi Van De Vyver is ICT Woman of the Year 2020

Wereldprimeur: eerste draadloze 80GHz IIoT-niveauradarsensor

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Verbreed uw basiskennis over stoom

Spirax Sarco Gent en Westerlo

dinsdag 3 maart 2020

Tips & Tricks voor veilige werking stoominstallatie

Spirax Sarco Gent en Brasschaat

woensdag 4 maart 2020

100.000 ingrijpende energetische renovaties per jaar realiseren

(studiedag) Sint-Niklaas

donderdag 5 maart 2020

Haal het meeste uit uw ketelhuis

Spirax Sarco Gent en Westerlo

donderdag 5 maart 2020

INE (Indumation Network Event)

Brabanthal Leuven

donderdag 5 maart 2020

Wordt vakbekwaam persoon stoominstallatie

Spirax Sarco Westerlo

dinsdag 10 maart 2020

Keuze van de redactie

(25/2) 8,4 miljoen euro voor nieuwe immuno-therapeutische kankerbehandeling

(24/2) Scale-up Turbulent ontwikkelde revolutionaire micro-waterkrachtcentrale

(19/2) Start-ups scoren beter op gebied van jobcreatie en investeringen

(19/2) Vier nieuwe Vlaamse Fabrieken van de Toekomst bekroond

(18/2) Aquafin gaat energie leveren uit afvalwater

(17/2) ITMA 2019: Geen schering en inslag - artikel

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Acht laserscanners zijn ingebouwd in de voor-, zij- en achterkant van het voertuig, evenals stereocamera’s en zes radars voor en achter. Daarnaast zijn er GPS en krachtige mobiele antennes geïnstalleerd.

Hierdoor kan een 360 graden beeld van de omgeving worden gecreëerd, zodat het voertuig kan vaststellen waar het zich precies bevindt. De data van deze sensoren worden verwerkt door de krachtige on-board computer en vergeleken met de TomTom HD-kaart.

Deze kaart is een nauwkeurige en gedetailleerde weergave van de weg, inclusief het aantal rijstroken, markering op de weg, rijstrookgeometrie en verkeersborden, met een nauwkeurigheid tot op enkele centimeters.

Het stelt geautomatiseerde voertuigen in staat om de precieze locatie op de weg te bepalen, een gedetailleerd model van de omgeving te bouwen met behulp van de voertuigsensoren en hun weg naar de bestemming te plannen.

Willem Strijbosch, Hoofd van Autonomous Driving bij TomTom: “Een eigen autonoom voertuig is een belangrijk voordeel bij de ontwikkeling. We kunnen onze kaarttechnologie nu continu testen op de weg en daarnaast inzicht verkrijgen in hoe deze in verschillende omstandigheden presteert. Deze inzichten kunnen we vervolgens direct verwerken in het door AI-gestuurde ontwikkelingsproces van onze kaarten.”

Om de kaarten beter en in real-time bij te kunnen werken sloot het bedrijf ook een samenwerking met HELLA Aglaia, een wereldwijde leverancier van computer vision-software voor de automobielindustrie. << (Guy Leysen) (foto: TomTom)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Imec voorziet elektronische pil van kleine radiozender

Imec presenteert deze week op ISSCC 2020, een internationaal gerenommeerde conferentie rond elektronica, de eerste kleine radiozender voor elektronische pillen.

3D-reproducties: de juridische valkuilen (slot) - column

Dit derde en laatste deel gaat na hoe het commercialiseren van 3D-reproducties kan getoetst worden aan het tekeningen- en modellenrecht maar vooral ook hoe het zit met het auteursrecht.

Savaco neemt sectorgenoot IT-Care over

De overname van IT-Care, cloud integrator uit Poperinge, die vandaag werd aangekondig past volledig in de vooropgestelde groeiambities van Savaco, IT-dienstverlener uit Kortrijk.

8,4 miljoen euro voor nieuwe immuno-therapeutische kankerbehandeling

Montis Biosciences gebruikt de interactie tussen onze natuurlijke afweercellen en tumoren om met behulp van therapieën de immuunreacties van ons lichaam tegen kankercellen aan te sturen.

Betere beeldschermkwaliteit met milieuvriendelijke kwantumdots

UGent spin-off QustomDot is pionier in de ontwikkeling van milieuvriendelijke kwantumdots, innovatieve materialen die het kleurengamma en de energie-efficiëntie van beeldschermen verbeteren.

Motoren Francoys heeft Pump Fleet Services overgenomen

Zowel Motoren Francoys uit Melle als Pump Fleet Services uit Geraardsbergen zijn gespecialiseerd in elektrische aandrijvingen en pompen. ‘The Rotating Company’ wordt de naam van de holding.

Techni-Mat legt focus op infra & ruwbouw

De eerste editie van Techni-Mat wordt op 25 en 26 maart in Kortrijk Xpo georganiseerd en belooft een kennisevenement voor professionals uit de branches infra en ruwbouw te worden.

Toekomstvisie over artificiële intelligentie volgens Europese Commissie

De Europese Commissie presenteerde onlangs een toekomstvisie over artificiële intelligentie. Er is actie nodig zich op de Al wereldkaart te zetten, maar te veel aan regelgeving is niet goed.

Master Builders Solutions lanceert innovatieve Ucrete CS

Sinds begin 2020 wordt het Ucrete-vloersysteem van Master Builders Solutions geïntroduceerd. Dit systeem bestaat uit vloersystemen met een uitgebreid kleurenpalet, onder meer met pasteltinten, voor esthetische industriële vloeren. Het heeft een verbeterde weerstand tegen chemische verkleuring en UV-licht. >>

Partners