Hygiënische hardware beschermt kwaliteit voeding en geneesmiddelen - techniek

Technisch nieuws 3/09/2019 11:06:50

Producenten van voedingsmiddelen en geneesmiddelen kunnen de kwaliteit en de veiligheid van hun producten beter beschermen met de nieuwe, hygiënische componenten van Rockwell Automation.

Lees hieronder verder   
Verwant

Heidi Rakels: “Hou het simpel maar niet té” - topingenieur

3D-printing: duur en van mindere kwaliteit? - opinie

Cegeka heeft KPN Consulting overgenomen

Innovatiehub wil Europees referentiepunt worden voor IoT en AI

ERC Consolidator Grant voor ontwikkeling nieuwe generatie kwantumcomputers

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Gezondheid en veiligheid op het werk (ISO 45001:2018)

Ramada Plaza - Antwerpen

dinsdag 17 december 2019

Bruggenbouw: ontwerp en berekening

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 19/12/2019 tot 14/05/2020

Essentiële bouwstenen voor een connected gebouw

Hendrik Consciencegebouw - Brussel

dinsdag 14 januari 2020

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

Keuze van de redactie

(12/12) Groei Fanuc Benelux aanleiding tot investering in nieuw bedrijfspand

(11/12) 2X scherper beeld door combinatie microscopie­technieken

(10/12) War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

(9/12) WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe Allen-Bradley Kinetix VPH hygiënische servomotoren en een nieuwe roestvrijstalen uitvoering van de Allen-Bradley PanelView Plus 7 grafische terminal helpen fabrikanten om besmetting tijdens de productie te voorkomen en helpen hen bovendien te voldoen aan de hygiënerichtlijnen.

De roestvrijstalen PanelView terminal kan gebruikt worden op een machine in een
‘natte’ ruimte of in zones waar de kans op besmetting bestaat zonder dat het paneel afgedekt of geïsoleerd hoeft te worden.

Daardoor wordt de productkwaliteit beschermd, het reinigingsproces versneld en zijn er geen belemmeringen voor het zicht op de human machine interface (HMI), zodat operators de productieprocessen onbelemmerd kunnen monitoren.

“In de voedingsmiddelen en drankenindustrie creëert de toenemende vraag naar meer productvariëteiten een behoefte aan kleinere en flexibelere machines met een HMI, die zich dichtbij productieproces bevindt”, zegt Dan Henneberry, business manager bij Rockwell Automation.

“De roestvrijstalen uitvoering van de PanelView Plus 7 terminal maakt dat mogelijk omdat hij problemen met besmetting en reiniging voorkomt.”

De nieuwe PanelView-terminal is de eerste multifunctionele HMI-terminal die door de National Sanitation Foundation (NSF) gecertificeerd is. De terminal is gecertificeerd conform IP69K waardoor hij bestand is tegen hogedruk- en chemische reiniging bij hoge temperaturen.

Hij heeft ook een food-grade siliconenpakking met een opvallende blauwe kleur, zodat productiemedewerkers snel kunnen zien, of er iets beschadigd is en eventueel vervangen moet worden.

De nieuwe Kinetix VPH hygiënische servomotoren kunnen de betrouwbaarheid van machines verhogen en tevens de voedselveiligheid voor de consument verbeteren, omdat ze aan zeer strenge hygiënestandaards voldoen.

Het hygiënische ontwerp - inclusief een hoogwaardige roestvrijstalen behuizing en een glad oppervlak - is bestand tegen reiniging en vermindert het risico op besmetting.

“Sommige servomotoren kunnen ineens uitvallen enkele weken nadat ze blootgesteld zijn aan reinigings- en desinfectiemiddelen”, zegt Wendy Du, productmanager bij Rockwell Automation.

“Motoren kunnen tijdens het reinigingsproces weliswaar afgedekt en beschermd worden, maar daardoor ontstaat een langer reinigingsproces en kunnen er nieuwe besmettingsrisico’s ontstaan. Onze nieuwe hygiënische servomotoren maken reiniging en desinfectie gemakkelijker en efficiënter, waardoor de uitval van machines voorkomen wordt en machines effectiever ingezet kunnen worden.”

De servomotoren zijn ontworpen conform de EHEDG- en 3-A hygiënestandaard en zijn IP69K- en NSF-gecertificeerd. Ze kunnen zonder problemen met het Allen-Bradley Kinetix 5500 en 5700 servodrive platform geïntegreerd worden door gebruik te maken van single-cable technologie om de snelheid en nauwkeurigheid van machines te optimaliseren.

En ze zijn leverbaar in een range van afmetingen en met diverse opties om tegemoet te komen aan een grote verscheidenheid van applicaties in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. <<

Voor meer informatie:
www.rockwellautomation.com

 Lees méér over: Rockwell Automation

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Ontwikkeling nieuwe biologische oppervlakte-actieve stoffen

Het Frans-Belgische onderzoeksteam ValBran produceert oppervlakte-actieve stoffen met een hoge toegevoegde waarde uit zemelen, het omhulsel van tarwekorrels, voor onder meer Ecover.

ERC Consolidator Grant voor ontwikkeling nieuwe generatie kwantumcomputers

Clement Merckling, principal member of technical staff bij imec, krijgt van de Europese Research Council een prestigieuze Consolidator Grant voor de uitwerking van zijn project NOTICE.

Primeur: BAM past kunstmatige intelligentie toe bij betonverharding

Converge analyseerde een grote hoeveelheid data over betonverharding om een systeem te bouwen dat kunstmatige intelligentie inzet om het verhardingsproces van beton te voorspellen.

Slimme hekwerken beschermen Haven Oostende

Het Europese project PASSAnT lanceerde onlangs een nieuwe beveiligingstool voor havens: slimme hekwerken met sensoren die moeten voorkomen dat onbevoegden havens binnendringen.

Stefan De Poorter wordt nieuwe Service Manager bij Rittal Belgium

De 49-jarige Stefan De Poorter is kersvers Service Manager. Zijn volledige loopbaan speelde zich af binnen het service verhaal. Het Rittal Service Team begint aan een nieuw hoofdstuk.

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

Er komen zes nieuwe projecten bij hogescholen met specifieke aandacht voor toepassingen van AI bij ondernemingen en non-profitorganisaties, die zelf hier niet actief onderzoek naar doen.

Wervingsactiviteit eerste kwartaal 2020 stabiliseert

Uit de nieuwe ManpowerGroup Barometer blijkt dat de wervingsactiviteit op de arbeidsmarkt positief zal blijven in het eerste kwartaal van 2020. 7% plant aanwervingen en 2% afdankingen.

3DExperience Lab verwelkomt 15 nieuwe deelnemers

Tijdens een event in Parijs werden de 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt, die zullen deelnemen aan het 3DExperience Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners