Pickingrobot vindt weg in chaotisch opslagsysteem (+video)

Bedrijfsnieuws 30/08/2019 10:21:12

Andersoortige robots maken steeds meer hun opwachting. De Duitse ‘robotier’ Magazino rondde onlangs een pilootproject bij Zalando in Erfurt met zijn pickingrobot TORU af.

Lees hieronder verder   
Verwant

VIL wil magazijnen toekomstgericht maken

2019 was opnieuw recordjaar voor North Sea Port

Eind 2020 nieuwe Antwerpse CityHub voor DHL Express

Nieuw logistiek centrum CHC stap richting “logistiek 2.0”

Slimme hekwerken beschermen Haven Oostende

De Lijn bestelt 200 extra hybride bussen bij VDL

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Seminarie Lifecycle Management & Digitalisering

Edegem

woensdag 29 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

CMSE hercertificering

Pilz Academy - Gent

donderdag 30 januari 2020

Roadshow Siemens, Rittal & EPLAN

Lokeren / Oevel

van 4/02/2020 tot 6/02/2020

Machinery Directive inc. CE marking

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 4 februari 2020

Prototyping

Kortrijk Xpo

van 5/02/2020 tot 6/02/2020

Keuze van de redactie

(23/1) Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

(22/1) Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

(20/1) Citymesh: de meerwaarde van 5G - artikel

(20/1) Interne reorganisatie Elia afgerond

(16/1) Nieuwe piste in strijd tegen antibioticaresistentie (+ video)

(15/1) Presentatie visie op duurzaam en betaalbaar Belgisch energieplan

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In tegenstelling tot andere automatisaties die hele kratten of palletten verzetten, gebruiken de mobiele TORU-robots artificiële intelligentie en 3D-camera technologie om individuele producten of objecten te herkennen, vast te grijpen en te transporteren. Hierdoor kunnen ze ook om met een ‘chaotisch’ opslagsysteem.

Dankzij hun laserscanners en 3D-sensoren vooraan en achteraan kunnen deze robots autonoom en veilig tussen/met mensen aan de slag. Bij een ‘ontmoeting’ vertraagt de robot eerst, stopt en wacht tot hij zijn weg kan verderzetten. En als zijn route geblokkeerd blijft, zoekt hij een alternatief pad naar zijn bestemming.

Zalando liet de eerste TORU-robots al in 2018 los in Erfurt. Voor de jongste eindproef renden deze robots er drie dagen parallel met mensen in het magazijn, tussen de rekken, om schoendozen in en uit de rekken te schuiven. Snelheid en betrouwbaarheid zouden het verschil maken.

“In alle gebieden deden we beter dan wat vereist werd”, aldus Markus Ruder, project manager bij Magazino en verantwoordelijke voor de opstelling bij Zalando.

De twee robots in het logistieke center in Erfurt verhuizen nu naar hun grotere site in Lahr (Zuid-Duitsland). Deze zomer komen er nog zes robots bij, die aanvankelijk in een eigen gebied ingezet zullen worden om er te ‘leren’.

In een volgende fase worden ze aan het magazijnbeheersysteem geconnecteerd, dat voorziet in een chaotisch opslagsysteem. << (Luc De Smet) (foto: Magazino)
 
ACHTERGROND
Magazino werd in 2014 in München opgericht om autonome robots te ontwikkelen en uit te zetten in logistieke omgevingen met stukgoederen die gedreven zijn door de groeiende e-commerce.

Het bedrijf telt nu meer dan 110 medewerkers. Körber Group, Zalando en Fiege Logistik zijn investeerders. <<


Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Doorbraak voor opgeschaalde perovskiet-zonnemodules

De opgeschaalde perovskiet-zonnemodules, ontwikkeld door Solliance-partners TNO, imec en de TU/e hebben drie kritische stabiliteitstests doorstaan. Een mijlpaal voor deze technologie.

IP65-voedingsmodule breidt decentrale servo-aandrijvingssysteem uit

Het decentrale aandrijvingssysteem AMP8000 biedt optimale ondersteuning voor implementatie van modulaire machineconcepten. Het is mogelijk om het hele systeem direct naar de machine te verpl

Eetbare insecten bevatten weinig vervuilende stoffen

UAntwerpen onderzocht de potentiële aanwezigheid van gevaarlijke organische chemicaliën in insecten. Hieruit blijkt dat de chemische besmetting van insecten over het algemeen laag is.

Yves Bonte wordt CEO van DOMO Chemicals

De raad van bestuur van DOMO Chemicals heeft Yves Bonte benoemd als opvolger van de huidige CEO Alex Segers vanaf februari 2020. Deze laatste stond sinds 1994 aan de leiding van het bedrijf.

Nieuwe 300 mm waferfabriek van Bosch ligt op schema - artikel

Bosch bouwt in Duitse Dresden een nieuwe fabriek voor de productie van 300 mm siliciumwafers. Dit RB300 Wafer Lab wordt zijn grootste investering ooit: één miljard euro.

Microplastics hebben dramatisch effect op gekweekte longcellen

Barbro Melgert, adjunct hoogleraar Immunologie aan het UMCG/RUG, is gespecialiseerd in longziekten en onderzoekt microplastics in het binnenmilieu van huizen. Met opvallend resultaat.

LHCb-experiment vindt nieuwe hints voor afwijkingen bekende deeltjesfysica

Een analyse van metingen aan botsende protonen uit de LHC-versneller suggereert dat elektronen, muonen en tau-deeltjes ook in hun interactie met andere deeltjes verschillen, naast hun massa.

Laserpionier gaat voluit voor precisie

“Steeds de limieten opzoeken van wat met laser haalbaar is, is wat ons het best beschrijft”, zegt Paul Raymaekers die in 1988 Raytech oprichtte. Laser werd nog als disruptieve technologie gezien.

L. TAS & Co officieel Belgisch verdeler SPX Cooling Technologies

SPX Cooling Technologies, marktleider in het ontwerp en de fabricage van koeltorens en andere gespecialiseerde warmtewisselaars, heeft L. TAS & Co aangesteld als Belgisch verdeler. Deze laatste zal zich bezighouden met engineering en verkoop van nieuwe koeltorens en componenten voor industriële en HVAC-markttoepassingen. >>

Partners