ESF helpt bedrijven bij implementatie van artificiële intelligentie

ESF wil ondernemingen, die gebruik gaan maken van Artificiële intelligentie (AI), ondersteunen met een aanbod van praktijkgerichte opleidingstrajecten ter aanvulling van het bestaande aanbod

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #ESF, #opleiding

Lees verder

Opleiding

( Foto: ilexx - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Artificiële intelligentie (AI) zal naar verwachting in de toekomst een steeds grotere invloed hebben op onze maatschappij, economie en arbeidsmarkt.

Voor ondernemingen zullen nieuwe digitale technologieën zoals AI een belangrijke invloed hebben op heel wat bedrijfsuitvoeringsaspecten (het product- en dienstenaanbod, productieprocessen, businessmodellen, HR-beleid, …).

De grootste groep van Vlaamse ondernemingen staat nog maar in het begin van het traject en moet nog ontdekken wat AI voor hun bedrijf kan betekenen en welke impact dit kan hebben op de bedrijfsvoeringsaspecten (waaronder HR).

Op het niveau van ondernemingen is het bijgevolg belangrijk om naast het breed sensibiliseren rond AI in te zetten op kennisopbouw en competenties rond de opportuniteiten, beperkingen en implementatievereisten van AI zodat ondernemingen de juiste keuzes kunnen maken met het oog op een succesvolle implementatie.

ESF gaat daarom via een oproep op zoek naar promotoren die een opleidingsaanbod ontwikkelen dat complementair is aan het bestaande aanbod en dit voor ondernemingen die vandaag nog geen AI toepassen en/of ondernemingen (en hun werknemers) die dit wel al doen.

Projecten kunnen nog tot 20 september ingediend worden. Klik hier voor meer informatie.


Deze oproep is een operationalisering van het luik ‘flankerend beleid: opleidingen / arbeidsmarkt uit de Vlaamse beleidsagenda AI.