Plannen voor grootste Europese Li-Ion batterijenproducent

JT Energy Systems, de in april opgerichte joint venture van Jungheinrich en batterijproducent Triathlon Holding, heeft de voormalige Solarworld-fabriek overgenomen.

Trefwoorden: #Jungheinrich, #Lithium-ion batterij, #productie, #R&D, #Triathlon

Lees verder

Techniek

( Foto: Jungheinrich )

ENGINEERINGNET.BE - Met de overname van de in februari failliet verklaarde zonnepanelenfabriek (met een oppervlakte van meer dan 42.000 m²) moet het grootste Europees productiecentrum voor batterijen en laadsystemen, met name voor de lithium-ion technologie, in de intralogistiek tot stand komen.

De sterk geautomatiseerde productie van modules zal plaatsvinden in het Saksische Glauchau (de fabriek van Triathlon) terwijl batterijsystemen en laders in de nieuwe Freiberg-fabriek geassembleerd zullen worden vanaf het eerste kwartaal van 2020. Op korte termijn worden er ongeveer 200 jobs gecreëerd.

In april richtten de intralogistieke toeleverancier en vorkliftenbouwer Jungheinrich en batterijproducent Triathlon HoldingH de joint venture JT Energy System (aandelenverdeling 70%-30%) op om hun expertise m.b.t. batterijen en laadsystemen te bundelen en om lithium-ion batterijsystemen te ontwikkelen en te produceren.

Van bij de start was het de bedoeling een gezamenlijke productiecapaciteit uit te bouwen en te voorzien in de groeiende vraag naar lithium-ion batterijsystemen, zowel voor de intralogistieke als mobiele markt.