• 20/08/2019

Rockwell Automation helpt bij integratie van veiligheid in machines

Machine-ontwerpers moeten steeds meer veiligheidsaspecten in het ontwerp van industriёle systemen integreren. Rockwell Automation ontwikkelde 7 nieuwe safety modules voor drie I/O platforms.

Trefwoorden: #Allen Bradley, #machines, #Rockwell Automation, #veiligheid

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De modules bieden ontwerpers zowel lokale als gedistribueerde safety I/O opties en een brede range componenten voor performance en connectivity, waarmee ze de compliance en de prestaties van hun machines kunnen verbeteren.

“Ons safety I/O portfolio is uitgebreid om beter tegemoet te komen aan de behoefte van ontwerpers aan meer en betere veiligheidsopties”, zegt Steven Goh, vice-president en general manager van het Asia Pacific Business Center van Rockwell Automation. “Voor elke Allen-Bradley I/O module kunnen nu veiligheidsopties geselecteerd worden. De nieuwe modules hebben ook snellere safety responstijden, nauwkeurigere diagnosemogelijkheden en verbeterde commmunicatiemogelijkheden om concurrerende machines te ontwerpen.”

De nieuwe safety modules vereenvoudigen ook het ontwerpproces. Zij hebben bijvoorbeeld een grote, gemeenschappelijke datastructuur en een grafische user interface. Door modules op deze manier te programmeren en te configureren, wordt de ontwerptijd beperkt, kunnen codes worden hergebruikt en wordt de leercurve voor ontwerpers verkort.

De nieuwe safety I/O modules:

  • De Allen-Bradley Compact 5000 safety I/O modules bieden locale en gedistribueerde safety I/O voor de Compact GuardLogix 5380 safety controller en gedistribueerde safety I/O voor the GuardLogix 5580 safety controller. De modules hebben een snellere reactietijd, zodat ontwerpers de kosten kunnen verlagen en kleinere en eenvoudigere machines kunnen ontwerpen. Ze bieden bovendien aanvullende diagnosemogelijkheden, zodat gebruikers gemakkelijker fouten kunnen identificeren.

  • De Allen-Bradley ControlLogix CIP Safety I/O modules voorzien in lokale safety I/O voor de GuardLogix 5580 controllers in grote applicaties, die een hoge dichtheid van I/O oplossingen vereisen. Door deze in een chassis ingebouwde modules te gebruiken wordt de configuratie vereenvoudigd en het ruimtebeslag in schakelkasten verminderd, omdat er geen adapter meer nodig is. Deze modules kunnen ook gebruikt worden voor gedistribueerde safety I/O.

  • De Allen-Bradley FLEX 5000 safety I/O modules zijn ideaal voor toepassingen met vaste veldaansluitingen en voor zowel verticale als horizontale montage. De gedistribueerde I/O modules kunnen in extreme omgevingen functioneren en direct aan koper- of fibernetworks verbonden worden. Ze ondersteunen een reeks van networktopologieёn, inclusief een redundant sternetwerk via het Parallel Redundancy Protocol en verbeteren de communicatie dankzij een 1-gigabit EtherNet/IP connectivity. Het FLEX 5000 platform voorziet in gedistribueerde safety I/O voor de Compact GuardLogix 5380 en de GuardLogix 5580 controllers.

Elk van de zeven nieuwe safety I/O modules is TÜV-gecertificeerd voor gebruik in veiligheidstoepassingen tot SIL 3 en PLe, Cat. 4. Voor extra bescherming tegen omgevingsfactoren kunnen de modules ook geleverd worden met goedgekeurde  coatingopties.


Voor meer informatie:
www.rockwellautomation.com

 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.