• 08/08/2019

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation

Het Zwitserse farmacieconcern Lonza, dat ook een vestiging heeft in Bornem en Verviers, heeft Rockwell Automation gekozen voor de digitalisering en automatisering van de productiefabrieken.

Trefwoorden: #Lonza, #PharmaSuite Manufacturing Execution System, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Lonza )

ENGINEERINGNET.BE – Lonza  gaat het PharmaSuite Manufacturing Execution System (MES) van Rockwell Automation inzetten om de productie-omgeving te monitoren en aan te sturen.

De oplossing is vooral ontwikkeld om storingen te voorkomen bij de productie van grote klantspecifieke volumes, die just-in-time geleverd moeten worden. Lonza zal dankzij de digitalisering de operationele efficiency aanzienlijk kunnen verbeteren.

Rockwell Automation levert oplossingen en diensten aan de top 10 van de grootste life sciences- en farmaciebedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft een enorme expertise in schaalbare digitale transformatie, industriёle analytics en IoT-oplossingen voor volledig geautomatiseerde, high-speed productie-omgevingen.

Dankzij de toepassing van de systemen in negen productielocaties krijgen de 1.500 medewerkers de beschikking over nieuwe tools en operationele technologie om een zeer hoog niveau van efficiency en kwaliteit te bereiken.

“Met behulp van de digitale transformatie kan de farmaceutische industrie wereldwijd een heel nieuw niveau van operationele efficiency, kwaliteit, procesautomatisering en productiviteit van de medewerkers realiseren”, zei John Genovesi, senior vice-president, Enterprise Accounts and Software bij Rockwell Automation.

“We zijn trots, dat we met Lonza kunnen samenwerken. Vooral nu het bedrijf het potentieel van zijn producten, bedrijfsprocessen en medewerkers met behulp van onze software-oplossingen maximaal wil gaan benutten.”

Lonza zal de PharmaSuite MES software samen met de FactoryTalk InnovationSuite software inzetten om het productieproces van elke individuele capsule tot in de verpakking te volgen. Tegelijkertijd krijgt Lonza inzicht in de productievolumes en de prestaties van de fabriek.

Een afscheiding tussen SAP en PharmaSuite MES moet voorkomen dat de productieprocessen verstoord worden als het wereldwijde ERP-systeem uitvalt of onderhoud krijgt. PharmaSuite MES ondersteunt de werkprocessen in de productielocaties en verzamelt zelf data, die van belang zijn voor de productie.

De software-oplossingen van Rockwell Automation helpen bedrijven bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen en klaar te stomen voor het digitale tijdperk. Rockwell werkt momenteel samen met Lonza aan een innovatieprogramma dat ervoor moet zorgen dat de productieprocessen tot de absolute top in de farmaceutische industrie blijven behoren.


Voor meer informatie:
www.rockwellautomation.com

 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.