• 04/07/2019

ACE visco-elastische stootdempers voor noodstops

ACE Stoßdämpfer introduceert visco-elastische stootdempers en breidt zijn assortiment veiligheids­producten uit. Deze biedt de zware industrie duurzame oplossingen voor nood­stop­toepas­singen.

Trefwoorden: #ACE Stoßdämpfer, #noodstops, #visco-elastische stootdempers

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Met 0,1 kJ/slag tot 1.000 kJ/slag kunnen de visco-elastische stootdempers van ACE een zeer brede hoeveelheid energie opnemen.

Bovendien hebben de stootdempers van ACE, met name waar het gaat om de opname van grote hoeveelheden energie, grote voordelen ten opzichte van andere noodstop-oplossingen.

Ondanks deze enorme hoeveelheid te absorberen energie hebben de stootdempers een relatief kleine slaglengte van 12 mm tot 1.300 mm. Daarmee past de stootdemper goed in de serie moderne componenten van ACE, die niet alleen hoogwaardig en functioneel zijn, maar ook een compacte afmeting hebben.

De nieuwe stootdempers zijn ontworpen volgens het principe van hydrostatische compressie van elastomeren. Daardoor worden de functies van een stootdemper met die van een retourveer gecombineerd.

De voordelen van deze productserie zijn compactheid, zeer betrouwbare en jarenlange demping, hoge dempingscoëfficiënten en bestendigheid tegen temperatuurschommelingen.

De machineonderdelen zijn niet alleen leverbaar in stalen, maar ook in roestvrijstalen uitvoering. Zo zijn ze ook bruikbaar voor toepassingen in de openlucht en zijn ze bestand tegen sterke weersinvloeden en corrosie door zout water.

Na de relatief eenvoudige montage, ook in reeds bestaande constructies, zorgen de stootdempers voor rust en de perfecte bescherming. Dankzij de jarenlange ervaring in de dempingstechniek en de compacte afmetingen van deze speciale serie dempers kan ACE bovendien ook maatwerkoplossingen bieden.


Voor meer informatie
ACE Stoßdämpfer GmbH, Benelux
Maasstraat 24 - NL-6241DJ Bunde
T.: +31 165 714455 (NL) / +32 11 960736 (B)
r-kueppers@ace-int.eu - www.ace-ace.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.