Cybersecuritybedrijf Sweepatic haalt 1 miljoen euro op

Sweepatic is een cybersecurity reconnaissance platform dat internet facing assets monitort om bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen. Het bedrijf haalde onlangs 1 miljoen euro op.

Trefwoorden: #cybercrime, #cybersecurity, #Sweepatic

Lees verder

Techniek

( Foto: Sweepatic )

ENGINEERINGNET.BE - Het geld werd opgehaald bij het eCAPITAL’s Cybersecurity Fonds en eCAPITAL Technologies IV Fonds in een Series-A investeringsronde en zal gebruikt worden om de groei van het bedrijf te boosten.

Het unieke cybersecurity reconnaissance platform onthult en monitort de online voetafdrukken van bedrijven, 24/7 en wereldwijd. Het platform observeert alle via internet toegankelijke assets van zijn klanten op grote schaal, rapporteert hierover en helpt tegen cyberaanvallen.

Met een 12% CAGR (compound annual growth rate), wordt verwacht dat de cybersecurity markt 266 miljard euro bereikt tegen 2024. De toename van cybercriminaliteit en dus ook het belang van cybersecurity wordt gedreven door de exponentiële groei van digitale assets en hun connectiviteit.

Martin Čarnogurský, technische co-founder van Sweepatic: "Wij imiteren hoe cybercriminelen ons online bekijken. Onze geavanceerde software slaapt nooit en onthult, analyseert en onderzoekt alle publieke online assets van onze klanten en hun exposure. Dit betekent dat onze klanten een veel grotere zichtbaarheid en controle hebben over hun volledige attack surface en de cybercriminelen steeds een stap voor blijven.”

Elke organisatie, zelfs de meest kleinschalige, rekent op internet en digitale systemen om te bestellen, betalingen uit te voeren en met klanten online te communiceren. Dit creëert veel opportuniteiten voor cybercriminelen.

Digitale voetafdrukken of ‘attack surfaces’ groeien steeds meer en worden meer complex. Bovendien zijn organisaties zich niet altijd bewust van hun attractiviteit voor cybercriminelen en de blootstelling van hun organisatie op het internet.

Dankzij de geavanceerde dataverzameling, worden diepgaande inzichten geïdentificeerd en verschillende outputs gegenereerd, zoals bijvoorbeeld threat intelligence feeds, machine readable exports, datasets (inclusief API), notificaties en concrete intelligence rapporten.


Sweepatic werd opgericht in 2016 door Stijn Vande Casteele en Martin Čarnogurský. Het bedrijf is deel van accelerator Start it @KBC, die innovatieve en schaalbare start-ups begeleidt.