Unifly rond kapitaalsverhoging van 17 miljoen euro af

Unifly, leverancier van een ‘Unmanned Traffic Management’ software platform, heeft een kapitaalsverhoging van 17 miljoen euro afgerond, waarmee ze hun platform wereldwijd willen uitrollen.

Trefwoorden: #DFS, #drone, #FPIM, #investeerder, #Unifly, #wetgeving

Lees verder

Techniek

( Foto: Unifly )

ENGINEERINGNET.BE - Naast de bestaande investeerders Terra Drone (drone serviceprovider in Japan), GBIC en PMV werden bij deze kapitaalsverhoging ook investeerders DFS (de nationale luchtverkeersleiding van Duitsland) en de FPIM (Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij) mee aan boord gebracht.

Marc Kegelaers, CEO van Unifly: "We zullen onze internationale aanwezigheid blijven uitbreiden en aanvullende contracten veiligstellen in de wereldwijde UTM 'land grab'. Toekomstige markten zouden nog groter kunnen zijn. Denk maar aan de opkomst van luchttaxi’s en de integratie tussen autonome auto's en drones. Anderzijds zouden drones, in combinatie met UTM-software, traditionele vliegtuigen kunnen overnemen naarmate ze meer en meer geautomatiseerd worden."

Unifly is een toonaangevende provider van UTM-software. Hun platform maakt het mogelijk om drones te beheren en te tracken naast de commerciële luchtvaart. Het biedt enerzijds een visuele weergave van waar drones mogen vliegen.

Anderzijds kunnen drone vluchten worden aangevraagd en goedgekeurd via het platform. Potentiele conflicten kunnen ook worden beheerd en het platform maakt het ook mogelijk om regelgevingen te implementeren, inclusief zogenaamde ‘no-fly zones’.

PWC schat het wereldwijde marktpotentieel voor het commercieel gebruik van drones op meer dan 127 miljard dollar. Maar het groeiende gebruik van drones geeft aanleiding tot verschillende uitdagingen. Waaronder veiligheid, beveiliging en privacy, zoals benadrukt door recente drone-verstoringen rond de luchthavens van Gatwick, Newark en Frankfurt.

Deze zorgen moeten snel op nationaal en internationaal niveau worden opgelost om de markt voor commerciële BVLOS-vluchten (Beyond Visual Line of Sight) te ontketenen. De wetgeving valt snel op zijn plek. Europese landen staan onder druk om tegen 2020 de onlangs gepubliceerde nieuwe Europese regelgeving te implementeren, met de VS en de rest van de wereld niet ver achterop.

DFS brengt aanzienlijke ervaring en een bereik naar Unifly als de ANSP in een van Europa's toonaangevende drone markten en als leverancier van luchtverkeersleidingsdiensten op internationaal vlak, inclusief de Gatwick en Prestwick luchthavens. Terra Drone biedt een bereik in de snel ontwikkelende markten van Azië.