Jan De Nul scoort nieuw Taiwanees offshore wind contract

Dit contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark, dat een capaciteit van 376MW krijgt.

Trefwoorden: #bouw, #Changhua, #engineering, #Formosa 1, #Formosa 2, #fundering, #haven, #installatie, #Jan De Nul, #kabels, #MW, #offshore wind, #Siemens, #Taichung, #Taiwan, #Taiwan Power Company, #waterdiepte, #windpark, #windturbine

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Het Formosa 2 windpark bevindt zich op enkele kilometers van de haven van Taichung, gelegen in Noordwest-Taiwan.

Het Formosa 1 windpark met een totale capaciteit van 120 MW ligt ernaast. Het Changhua windpark, met een capaciteit van ongeveer 110 MW, bevindt zich verder naar het zuiden.

Al eerder werden de Changhua en Formosa 1 Fase 2 contracten aan Jan De Nul gegund. Deze twee windparken zijn momenteel in aanbouw.

Het Formosa 2 windturbine park krijgt een totale capaciteit van 376 MW, dat drie keer meer is dan de capaciteit van de andere twee windparken. Het park is eigendom van Macquarie Capital en Swancor Renewable Energy Company.

Er komen 47 Siemens turbines met een capaciteit van 8 MW elk in het windpark te staan. De jacket funderingen komen in waterdieptes tot wel 55 meter voor de westkust van Taiwan.

Jan De Nul Group gaat de 47 funderingen engineeren, bouwen en installeren. Voor de onderzeese kabels zorgt de groep voor het ontwerp, het transport en de installatie.

De bouwwerkzaamheden zullen in 2020 van start gaan. Tegen eind 2021 moet het windturbinepark operationeel zijn. Formosa 2 levert dan duurzame energie aan ruim 380.000 Taiwanese gezinnen.

Bij de planning van Formosa 2 zal Jan De Nul Group putten uit zijn ervaringen van de naburige offshore windprojecten Formosa 1 Fase 2 voor Formosa Wind Power Company en het Changhua in opdracht van Taiwan Power Company.