LRM en VLAIO zetten schouders onder sterk Limburgs ondernemerschap

De Limburgse Investerings­maatschappij LRM en VLAIO hebben in Hasselt een samen­werkings­akkoord ondertekend om Limburgse ondernemers beter te ondersteunen bij toekomstige uitdagingen.

Trefwoorden: #incubatie, #investeringen, #LRM, #scale-ups, #start-ups, #VLAIO

Lees verder

Nieuws

( Foto: VLAIO )

ENGINEERINGNET.BE - Limburgse ondernemers staan voor grote uitdagingen. Transformatie, groei, incubatie, scale-up en innovatie zijn daarbij belangrijke thema’s.

Het nieuwe partnerschap wil Limburgse ondernemers daarbij steunen, alsmede nieuwe investeringen in Limburg aanmoedigen. VLAIO bedrijfsadviseurs en LRM-investeringsmanagers gaan hiertoe nauwer samenwerken.

Als het centrale aanspreekpunt voor ondernemers in Vlaanderen, biedt VLAIO een geïntegreerde, kwaliteitsvolle dienstverlening aan via het ‘only once’ principe.

Het agentschap zet in op transversaal samenwerken met collega-agentschappen binnen de Vlaamse overheid om meerwaarde te creëren voor Vlaamse ondernemers.

Doel is om bedrijven te doen samenwerken om te groeien binnen én buiten de provincie. VLAIO en LRM nemen hier graag een voortrekkersrol in door zelf ook samenwerkingen op te zetten.

"We beogen ook een Euregionaal hefboomeffect door in te zetten op Europese structuurfondsen, waar we de expertise van VLAIO goed kunnen gebruiken," aldus Tom Vanham, CEO van LRM.


De volgende plannen staan op stapel:

  • Het gezamenlijk ondersteunen van ambitieuze bedrijven (groei, innovatie, transformatie) en het aanmoedigen van nieuwe investeringen in Limburg door een versterkte samenwerking met VLAIO bedrijfsadviseurs en LRM medewerkers.
  • Een warm en lerend partnerschap, wederzijdse kennisdeling van services en ontwikkelingen om meerwaarde te creëren ten behoeve van ondernemers. VLAIO en LRM bieden een kwaliteitsvolle en geïntegreerde dienstverlening aan.
  • De ambitie om gezamenlijk in te zetten op omgevingsfactoren om start-ups en scale-ups te laten uitgroeien tot mature bedrijven via incubatie & acceleratie
  • LRM en VLAIO willen de interregionale samenwerking op Europees vlak versterken, met focus op de Euregio en Noord-Brabant (NL), met Europese structuurfondsen als belangrijke hefboom.