• 18/06/2019

Watson-Marlow lanceert pomp voor bio-farmaceutische sector

De nieuwe Watson-Marlow 530-slangenpompen zorgen voor aanzienlijke verbeteringen van de gevalideerde procesveiligheid voor bio-farmaceutische toepassingen.

Trefwoorden: #bio-farmaceutische sector, #pompen, #Watson Marlow

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Watson-Marlow Fluid Technology Group, wereldwijd marktleider in slangenpompen en bijbehorende vloeistoftechnologieën, heeft haar nieuwe 530-slangenpomp geïntroduceerd voor upstream- en downstream bioprocessing toepassingen.

De lancering van de 530-serie bouwt voort op een platform van uiterst nauwkeurige en schone pomptechnologie. Voor de gebruiker draagt de verbeterde bedienings- en controle-interface bij tot aanzienlijke verbeteringen in gevalideerde procesveiligheid.

Nieuwe opties zijn het HMI-kleurendisplay en het intuïtieve menu die zorgen voor visuele statusindicatie en minimale toetsaanslagen. Gebruikers en proces-engineers zullen eveneens kunnen profiteren van ultieme procesveiligheid door de toevoeging van een PIN-blokkering met drie beveiligingsniveaus.

Duurzaam en nauwkeurig
Slangenpompen spelen een steeds belangrijkere rol in de biofarmaceutische industrie, waar ze gebruikt worden voor het transport van waardevolle en kwetsbare vloeistoffen zonder contaminatie, zoals celculturen. Hierbij mag er geen twijfel zijn wanneer het gaat om nauwkeurige en herhaalbare opbrengst.

Door de balans tussen betrouwbaarheid en nauwkeurigheid zorgen de Watson-Marlow 530-slangenpompen voor nieuwe niveaus van veiligheid en beheersbaarheid gedurende alle upstream en downstream bioprocessing taken, inclusief die van toevoer naar de fermentor en filtratie.

Kostbare fouten geëlimineerd
530-slangenpompen zijn de nieuwe eerste keuze voor procesvalidatie. De pompen zijn uitgerust met een PIN-bescherming (met 3 beveiligingsniveaus) die bijdraagt aan validatie en de kans op fouten minimaliseert.

Dit betekent dat operators alleen toegang hebben tot de functionaliteit die hen is toegewezen, waardoor wordt gegarandeerd dat het proces veilig blijft en er geen mogelijkheid bestaat voor het maken van kostbare fouten.

Bovendien is het mogelijk om snel de controleparameters te controleren en kostbare fouten te voorkomen via een visuele statusweergave op een helder kleurenscherm, terwijl een intuïtief menu zorgt voor betrouwbare en gemakkelijke operator-interactie.

Elimineren van kostbare reinigingsprocedures
Door de eliminering van kostbare reinigingsprocedures zijn de nieuwe pompen perfect geschikt voor single-use bioprocessing-toepassingen. Door de toenemende vraag naar kwaliteit stijgt de behoefte aan betrouwbare apparatuur die eenvoudig te bedienen is.

Bovendien is de slangenpomp technologie ideaal voor bio-farmaceutische toepassingen aangezien de verpompte vloeistof zich in zijn totaliteit binnenin de slang bevindt, waardoor de vloeistof volledig is geïsoleerd.

De technologie beschikt ook over eigenschappen, zoals een opbrengst met lage pulsatie en lage shear, waardoor het behoud van levende cellen maximaal wordt ondersteund.

Opties voor aandrijving en pompkop
De veelzijdige Watson-Marlow 530-serie procespompen zorgt voor flexibele systeemintegratie door het aanbieden van vier opties voor het aansturen van de pompen.

Gebruikers kunnen kiezen uit eenvoudige handmatige bediening tot volledig geautomatiseerde besturing. Het is mogelijk om maximaal 16 pompen aan te sluiten en te zorgen voor real-time communicatie.

Gebruikers zullen ook kunnen profiteren van de geïntegreerde PROFIBUS-netwerkmogelijkheden. Met tweeweg-, realtime communicatie biedt de 530-serie betere diagnostische capaciteit en snellere respons, wat helpt de procesbeheersing te optimaliseren en de downtime te minimaliseren.

De pompen hebben opbrengsten van 0,0001 ml/min tot 3,5 l/min bij maximaal 7 bar, wat de schaalbaarheid van het proces vereenvoudigt. Het is de pompkop die zowel het debiet als de druk bepaalt die kunnen worden bereikt om te voldoen aan de behoeften van de specifieke bio-farmaceutische processen.

De 530-slangenpomp kan worden geïntegreerd met andere apparaten, zoals bioreactoren, die de pomp geschikt maken voor diverse omgevingen.

Pomp en slangen zijn even belangrijk
Van even groot belang in bio-farmaceutische toepassingen is de pompslang. Het is belangrijk dat de combinatie van pomp en pompslang zo dient te worden gekozen dat die voldoet aan de specifieke toepassingscriteria.

Watson-Marlow is de enige leverancier die pompen en pompslangen fabriceert, evenals connectoren, klemmen, transportslangen en pakkingen. Dit is een groot voordeel voor klanten die er zeker van willen zijn dat hun slangenpomp zal werken, vanaf de eerste keer en iedere keer daarna.

Door pompslangen te gebruiken die voldoen aan de USP-klasse VI met uitzonderlijke zuiverheid en hoge toleranties, is de gebruiker verzekerd van optimale prestaties in uiteenlopende bio-farmaceutische toepassingen. Er zijn drie types bio-farmaceutische slangen beschikbaar die garant staan voor een grote keuze aan opties voor verschillende vereisten en behoeften.

Foutvrije plaatsing van de slang
Afhankelijk van de procesbehoeften van de gebruiker kunnen de 530-modellen worden uitgerust met LoadSure-slangelementen, die perfect passen waardoor eenvoudige, foutloze plaatsing van de pompslang wordt gegarandeerd.

Door het gebruik van de gepatenteerde LoadSure D-connectoren en de easy-grip rotor, kan de pompslang in minder dan een minuut worden vervangen zonder de noodzaak van speciale vaardigheden.


Klik hier voor meer informatie over deze pompen

Voor meer informatie:
Watson Marlow Fluid Technology Group (WMFTG)
Industriepark 5 - B-9052 Zwijnaarde
T: +32 (0) 9 225 94 57
info@wmftg.be - www.watson-marlow.com/be-nl

Lees méér over: Watson Marlow



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.