Kristal Solar Park officieel ingehuldigd

Met 99,5 MW is Kristal Solar park in Lommel het grootste zonnepark van de Benelux. 303.000 zonnepanelen en 2.200 kilometer kabels werden aangelegd op een terrein van 93 hectare.

Trefwoorden: #Kristal Solar Park, #Lommel, #zonne-energie, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: ENGIE )

ENGINEERINGNET.BE - Het mega-zonnepark op het bedrijventerrein Kristalpark III is een initiatief van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, de stad Lommel en Nyrstar.

De installatie gebeurde door ENGIE Fabricom, zal 85.000 MWh per jaar produceren en vermijdt een jaarlijkse CO2-uitstoot van meer dan 30.000 ton. In eerste instantie zal Nyrstar alle elektriciteit van de zonnepanelen afnemen.

Bedrijven die zich later vestigen op het bedrijventerrein Kristalpark III kunnen ook een aansluiting op het zonnepark aanvragen. Op deze manier zal er stapsgewijs minder stroom naar Nyrstar gaan en meer elektriciteit naar nieuwe bedrijven op de site.


Op de foto:
Het Kristal Solar Park in Lommel werd onlangs officieel ingehuldigd, in aanwezigheid van burgemeester van Lommel Bob Nijs, CEO van LRM Tom Vanham, Vice President van de Europese Operaties van Nyrstar Guido Janssen en CEO van ENGIE Benelux Philippe Van Troeye.