Binnenschepen ingezet voor transport onderdelen en afgewerkte producten

Honda is van start gegaan met de aanvoer van containers via binnenschepen vanuit de haven van Antwerpen naar Gent, waarmee het bedrijf inzet op 'groen' en duurzaam transport.

Trefwoorden: #binnenschepen, #CO2, #containers, #Honda, #North Sea Port, #transport

Lees verder

Techniek

( Foto: Honda )

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe initiatief versterkt de samenwerking tussen Honda en haar partners binnen het Gentse havengebied van North Sea Port.

Het bedrijf schakelt over op binnenscheepvaart voor de inkomende containers vanuit diverse overzeese bestemmingen, waaronder Japan, Thailand, USA, Mexico en China. De gewijzigde flow heeft betrekking op de aanlevering van motorfietsen, power producten alsook wisselstukken.

Jaarlijks zullen minstens 1.420 containers op deze manier hun eindbestemming bereiken. Dit is goed voor een reductie van de CO2 uitstoot met meer dan 14 ton.

Honda anticipeert hiermee op toenemende verkeersproblemen en speelt tegelijkertijd in op de stijgende brandstofprijzen. De huidige aanvoer van containers uit Antwerpen verloopt namelijk over de weg, met extra wachttijden en transportkosten tot gevolg.


ACHTERGROND
Honda Motor Europe Logistics werd in 1978 opgericht als Honda Europe en fuseerde in 2014 met haar zes Europese dochter-ondernemingen en Honda Belgium Factory (Aalst). Het bedrijf heeft vestigingen in Gent, Aalst, Italië, UK, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Polen.

De belangrijkste activiteiten van Honda in Gent zijn:

  • Logistiek van wagens, motorfietsen, power producten en industriële motoren.
  • Aankoop, klantenbeheer en logistiek van onderdelen voor alle producten voor de Europese markt.
  • Ontwikkeling en beheer van ICT systemen: de afdeling Information Systems levert IT-diensten aan alle Europese Honda sites, partners en dealers.
  • Verkoop en logistiek van industriële motoren.