Start logistieke nieuwbouw op Brussels Airport

De nieuwbouw maakt deel uit van een investering van 100 miljoen euro in de modernisering van Brucargo, het logistieke platform voor de import en export van vracht op Brussels Airport.

Trefwoorden: #Brucargo, #Brussels Airport, #Kuehne & Nagel, #logistiek, #luchttransport, #World Flight Services

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Er zijn momenteel al meer dan honderd verschillende bedrijven uit de logistieke keten aanwezig op Brucargo.

Hierdoor is deze zone een belangrijke logistieke draaischijf voor internationale handel en het luchttransport in Europa.

De zone is dankzij de centrale ligging tussen alle belangrijke industriële centra, een cruciale motor voor economische groei in België en de regio.

Nu zijn onlangs de funderingspalen geplaatst van een nieuw logistiek gebouw voor vrachtafhandeling met een directe toegang tot het tarmac: het verharde oppervlak voor vliegtuigen op een vliegveld.

“Met deze investeringen in de verdere kwalitatieve uitbouw van Brucargo breidt de luchthaven aanzienlijk het aanbod uit aan afhandelingsruimte en in het bijzonder aan gekoelde opslagruimte," zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

"Deze temperatuurgecontroleerde ruimtes zijn van groot belang voor verschillende sleutelsectoren in ons land zoals biotech en farma, en voor de import en export van verse en bederfbare goederen. Twee nichemarkten waarin Brussels Airport gespecialiseerd is en ook verder in investeert.”

Bij de constructie van dit logistieke gebouw worden ook verschillende duurzaamheidsaspecten meegenomen. Zo komen er zonnepanelen op het dak van de kantoren en een groen dak.

De gebouwen zullen ook spaarzaam omgaan met water, dankzij de installatie van wadi’s voor waterinfiltratie en regenwaterputten voor hergebruik van regenwater. In de gebouwen worden eveneens ledverlichting en warmtepompen geïnstalleerd.

Om de mobiliteit op de luchthaven te verbeteren en meer duurzame manieren van transport voor personeel te faciliteren, komen er laadpalen voor elektrische voertuigen, twee extra bushaltes en een nieuw fietspad in de zone.

Brussels Airport ontwikkelt de gebouwen in eigen beheer. In de loop van 2020 wordt het gebouw opgeleverd voor de huurders Kuehne & Nagel, World Flight Services en Expeditors.