6 nieuwe tech start-ups opgenomen in imec.istart programma

De zes nieuwe start-ups genieten, naast een kapitaalinjectie van 50.000 euro, ook van een begeleidingstraject met persoonlijke coaching, workshops-op-maat en uitgebreide netwerkmogelijkheden

Trefwoorden: #imec, #imec.istart, #innovatie, #start-up, #technologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Opvallend aan deze lichting is de diepgaande technologische kennis die achter de producten zit. High-tech start-ups vinden steeds vaker de weg naar dit programma.

Voor veel deelnemers is imec’s expertise in nano-elektronica en digitale innovatie een belangrijke troef en steeds meer van de geselecteerde start-ups kiezen verder in hun traject voor een structurele onderzoekssamenwerking.

Zo zette bijna 50% van de starters uit 2018 intussen een samenwerking op voor het verder uitwerken van hun technologie.


Meer over de nieuwe tech start-ups:

  1. Calltic (Gent)

ontwikkelde een methode, gebaseerd op patroonherkenning, om telecom fraude op te sporen.

  • Creative Therapy (Gent) ontwikkelde, met het oog op kinderen met development coordination disorder (DCD), ­een interactieve spelmat voor evenwichtsoefeningen.
  • Ledsreact (Gent) lanceert de sportkegel, een handig Direction toestel waarmee coaches hun voetbal-, basketbal- of tennistraining naar het volgende niveau kunnen tillen.
  • ImplicitMeasures (Gent) ontwikkelt en valideert online reactietijdtaken die meten wat mensen niet kunnen of niet willen vertellen.
  • Arkane (Willebroek) heeft een digitaal platform ontwikkeld die blockchain drastisch vereenvoudigt zodat bedrijven deze technologie eindelijk kunnen benutten.
  • Senhive (Houthalen-Helchteren) ontwikkelde een cameraplatform met geïntegreerde AI beeldanalyse om brandhaarden tijdig en volledig autonoom te detecteren.