Vlaamse universiteiten starten nieuwe opleiding voor ingenieurs

WingsPro is een opleiding voor ervaren ingenieurs die hun innovatie- en onder­nemer­schaps­compe­tenties willen verbeteren en de studie met professionele activiteiten combineren.

Trefwoorden: #bootcamp, #coaching, #competenties, #ingenieurs, #innovatie, #ondernemen, #opleiding, #pitch, #technologie, #universiteit, #valoriseren, #Vlaams, #WingsPro

Lees verder

Opleiding

( Foto: opolja - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Hoe zet je een innovatief idee om in een succesvol product, business unit of eigen onderneming?

Tijdens deze opleiding krijg je de technologische aspecten van innovatie onder de knie. Ook leer je om deze innovatie economisch, sociaal en maatschappelijk te valoriseren.

Je werkt je eigen innovatief project uit met professionele, persoonlijke coaching. Dit kan zowel een eigen onderneming of een project bij je werkgever zijn.

Tijdens drie bootcamps leer je innovatieve opportuniteiten herkennen. Daarnaast kun jij je verdiepen in een technologisch domein naar keuze.

Naargelang je wensen en verwachtingen krijgt je programma een persoonlijke invulling. De opleiding sluit af met een collectieve pitchingdag waarin iedereen zijn innovatieproject voorstelt. De sessies zijn ook afzonderlijk te volgen.

Wat is de meerwaarde voor jou en je bedrijf?

  • Je leert opportuniteiten ontdekken en innovatieve ideeën niet enkel technisch, maar ook op businessvlak te bekijken. Zo haal je meer potentieel uit je technische kennis.
  • Je wordt beter voorbereid om zelf te ondernemen aan de hand van advies, innovatiekennis en persoonlijke coaching.
  • Je werkt een concrete bedrijfscase uit die een meerwaarde creëert voor je bedrijf.

Op die manier word je een ingenieur met een open blik, die op meerdere domeinen inzetbaar is en geef jij je carrière meer impact. Inschrijven is mogelijk tot 5 augustus 2019.