Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Trefwoorden: #AI, #beeldherkenning, #Berlijn, #data, #demand forecasting, #Gent, #Google Cloud, #Julie Scherpenseel, #machine learning, #ML6, #natural language processing, #predictive maintenance, #quality control, #reinforcement learning

Lees verder

Techniek

( Foto: ML6 )

ENGINEERINGNET.BE - ML6 ontwikkelt oplossingen op vlak van AI, machine learning en reinforcement learning, waarbij zelflerende systemen gecreëerd worden die bepaalde acties leren uitvoeren op basis van historische data.

Zo helpt ML6 bedrijven uit diverse sectoren met oplossingen voor beeldherkenning, predictive maintenance, quality control, demand forecasting en natural language processing. Ook is er veel vraag naar hun Google Cloud-expertise.

In eerste instantie focust ML6 zich in Berlijn op digital natives met een digitaal product, die snel gegroeid zijn en hun waarde op de markt al hebben bewezen.

“Deze bedrijven moeten snel evolueren om competitief te blijven in de markt en machine learning is voor hen vaak the next step”, zegt Julie Scherpenseel, business developer bij ML6. “Dankzij onze diepe technologie-expertise zien deze partijen ons als strategische innovatiepartner."

"We gaan snel aan het werk en focussen bovendien sterk op research waardoor we academische papers snel kunnen vertalen naar code. Zo kunnen we meteen innovaties introduceren bij onze klanten.”

In een tweede stap richt ML6 zich op bedrijven die actief zijn in de maakindustrie en de retail-, healthcare- en mediasectoren. Voor elk van deze sectoren houdt ML6 er een nauwe samenwerking op na met Google Cloud.

Ook is ML6 opgenomen in de Duitse ‘AI Startup landscape 2019’. Hiervoor werden meer dan 1.000 Duitse AI start-ups gescreend op onder andere data, talent, schaalbaarheid en algemene kwaliteit door het Duitse UnternehmerTUM en appliedAI. De 214 meest beloftevolle start-ups zijn uiteindelijk opgenomen.

Eén werknemer van ML6 opereert nu vanuit Berlijn, de andere twee vanuit België. “Tegen eind 2019 willen we van Duitsland een onafhankelijk kantoor maken met minimaal vijf Duitstalige experts”, zegt Scherpenseel.

Op langere termijn wil het bedrijf ook in Frankfurt, Hamburg en München actief zijn. ML6 opende eerder al een kantoor in Amsterdam en heeft ook projecten lopen in het Verenigd Koninkrijk. Mogelijk volgen later Frankrijk en Zwitserland.