Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

Trefwoorden: #processor, #Rutronik

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De oplossing biedt ondersteuning voor rekenkracht en grafische afbeeldingen in combinatie met energiezuinige real-time besturing en zal de ontwikkeling van hoogwaardige oplossingen voor een verscheidenheid aan toepassingen vergemakkelijken.

Hierbij wordt de STM32MP1-technologie gecombineerd met de technologie van Nanya in de vorm van een 4 Gbit DDR3L SDRAM 16-bit en Toshiba's 4GByte e-MMC. De multicore MPU's en de geheugens, aanbevolen door ST, zijn beschikbaar op www.Rutronik24.com.

Met de STM32MP1-microprocessorserie (MPU) kunnen technici een nieuw scala aan toepassingen ontwikkelen met behulp van de nieuwe heterogene architectuur die maximaal twee Arm Cortex-A7 en een Cortex-M4-kern combineert.

Deze flexibele architectuur voert snelle verwerkings- en realtimetaken uit op één enkele chip en haalt altijd de grootste energie-efficiëntie. De STM32MP1 bevat een 3D Graphics Processor Unit (GPU) voor het ondersteunen van Human Machine Interface (HMI) -schermen.

Eén evaluatiebord (STM32MP157C-EV1) en twee detectiekits (STM32MP157A-DK1 en STM32M- P157C-DK2) zijn verkrijgbaar bij Rutronik. Het firmwarepakket STM32CubeMX vereenvoudigt de software- en hardwareconfiguratie van zowel de Cortex-A7- als de Cortex-M4-cores. Het behandelt de C-code generatie voor de M4 core, DDR SDRAM interface configuratie en tuning tool. Het kan ook Linux Device-trees genereren.


Voor meer informatie:
www.Rutronik24.com
Bestellen kan via deze rechtstreekse link.