Icometrix haalt 16 miljoen euro aan kapitaal op

De software van deze spin-off van UAntwerpen, KU Leuven, UZA en UZ Leuven, detecteert en meet klinisch relevante informatie in CT en MRI scans van de hersenen.

Trefwoorden: #Affidea, #AI, #analyse, #Capricorn Venture Partners, #CT scan, #Forestay Capital, #Frederic Wohlwend, #hersenscans, #icometrix, #kapitaal, #KU Leuven, #MRI scan, #Optum Ventures, #UAntwerpen, #UZA, #UZ Leuven

Lees verder

Techniek

( Foto: Icometrix )

ENGINEERINGNET.BE - Er wordt vooral gefocust op patiënten met neurologische aandoeningen, zoals multiple sclerosis, de ziekte van Alzheimer, dementie en traumatisch hersenletsel.

De toepassing wordt al gebruikt in meer dan 100 ziekenhuizen en dit aantal stijgt snel. Ook worden de icometrix metingen op hersenscans gebruikt door vier van de top 5 farmaceutische bedrijven in hun klinische studies.

“Met icobrain kunnen medische beelden sneller, meer consistent en meer gepersonaliseerd bekeken worden, doordat het volume van hersenstructuren en abnormaliteiten of letsels in de hersenen kwantitatief geanalyseerd worden,” zegt Wim Van Hecke, CEO van icometrix.

“Eén op drie van de mensen zal een hersenaandoening hebben. Aangezien dit vaak chronische ziektes zijn, heeft dit een enorme impact op patiënten, vrienden, familie en de samenleving. Hersenscans zijn hierbij cruciaal voor de diagnose en opvolging van deze patiënten, waardoor er een enorme nood is om deze MRI en CT scans meer objectief te analyseren.”

Een consortium geleid door Forestay Capital (Zwitserland) steekt nu 16 miljoen euro in icometrix voor verdere ontwikkeling van het bedrijf. Andere partners in dit consortium zijn Optum Ventures (VS) en Capricorn Venture Partners (België).

“We zien een immens potentieel voor deze technologie om detectie van neurologische aandoeningen te versnellen, te verbeteren en op maat te maken voor de individuele patiënt,” aldus Frederic Wohlwend, Managing Partner van Forestay Capital.

"Onze eigen investeerder, de Waypoint Capital groep, heeft veel ervaring in de gezondheidszorg en is ook eigenaar van Affidea, het grootste netwerk van beeldvormingscentra in Europa."

Affidea heeft reeds een samenwerking met icometrix om de technologie over heel Europa tot bij de patiënten te brengen.