• 15/05/2019

Kennametal introduceert nieuwe generatie tangentieel schouderfrezen

Kennametal kondigt haar nieuwe Mill 4-12KT aan, de volgende generatie tangentiële schouderfrezen, die hoogwaardige oppervlakken produceert voor bijna alle toepassingen in staal en gietijzer.

Trefwoorden: #Kennametal, #tangentieel schouderfrezen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - "De Mill 4-12KT verbruikt 15% lagere snijkrachten, een belangrijke overweging bij de met type 40-kegel uitgevoerde gereedschapswerktuigen met lagere vermogens", aldus Tim Marshall, Senior Global Product Manager.

"Dat stelt klanten in staat met hogere aanzetten te werken zonder de spil extra te belasten. En in langere uitsteeklengtes situaties of waar de bevestiging van het werkstuk niet optimaal is, zijn lagere krachten identiek aan minder vibratie, minder snijkants uitbrokkeling en betere oppervlakte afwerkingen."

Mill 4-12KT heeft tangentieel gemonteerde wisselplaten met vier snijkanten per wisselplaat voor lagere gereedschapskosten. Zeven neusradia van 0,016 "(0,4 mm) tot 0,12" (3,1 mm) zijn beschikbaar, samen met interne koelmiddeldoorvoer, middel- en grove vertanding met een diameter van 2 "(50 mm) tot 8" (200 mm). Met een axiale snijdiepte van 0,019 "tot 0,472" (0,5 tot 12 mm), bestrijkt Mill 4-12KT de meeste schouderfreestoepassingen.

Meerdere factoren dragen bij tot aanzienlijke prestatieverhogingen, zelfs bij agressieve snijdomstandigheden:

  • Het tangentiële "on-edge" wisselplaatontwerp maakt het ook mogelijk dat de wisselplaat voordeel haalt uit de sterkte van de dikte, meer dan de radiaal gemonteerde wisselplaten, die worden aangetroffen op traditionele frezen.
  • Dankzij het ontwerp met ondiepe plaatzittingen is de kern van het freeslichaam zeer robuust.
  • De axiale en radiale ontwerpen van de ondersteunende zittingvlakken zorgen voor een uitzonderlijke stabiliteit.
  • De Mill 4-12KT is de perfecte aanvulling op Kennametal's bestaande portefeuille voor schouderfrezen. Dit omvat de Mill 4-11 en Mill 4-15 frezen, die bekend staan om hun vermogen om vlakken te maken met hoogwaardige oppervlakteafwerkingen aan zijkanten.

Voor meer informatie:
www.kennametal.com - liege.sales@kennametal.com - +32 4 248 48 48

Over Kennametal
Met meer dan 80 jaar ervaring als leider in de industriële technologie, levert Kennametal Inc. productiviteit aan klanten door middel van materiaalwetenschap, gereedschapsuitrusting en slijtvaste oplossingen. Klanten in lucht- en ruimtevaart, grondverzet, energie, algemene engineering en transport wenden zich tot Kennametal om hen te helpen met de fabricage met precisie en efficiëntie. Elke dag helpen ongeveer 10.000 medewerkers klanten in meer dan 60 landen om concurrerend te blijven. Kennametal genereerde in februari 2018 bijna $ 2,4 miljard aan inkomsten.




Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.