Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

Het allereerste specifieke opleidingscentrum voor de farma- en biotech-industrie in Vlaanderen, ViTalent, komt op het Wetenschapspark in Niel en zou zijn deuren moeten openen in 2021.

Trefwoorden: #chemie, #life sciences, #opleidingscentrum, #ViTalent

Lees verder

Opleiding

( Foto: atic12 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Studenten en werkzoekenden zullen er kennismaken met de sector en zullen in een gesimuleerde werkomgeving de juiste vaardigheden aangeleerd krijgen voor een job in de life sciences. Maar ook bestaande medewerkers zullen er zich permanent kunnen bijscholen.

Werkgevers en vakbonden slaan hiermee de handen in elkaar om geschikt talent op te leiden voor de farma en biotech, een sector die de voorbije jaren heel wat jobs heeft gecreëerd maar waarvoor nog geen praktijkgericht opleidingscentrum bestond.

Nog voor de zomer wordt de aanbestedingsprocedure voor de bouw van ViTalent opgestart. Het centrum wordt gebouwd door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen en komt op het Wetenschapspark in Niel (provincie Antwerpen).

Op een oppervlakte van 1.500 m² komen er leslokalen, labo’s, praktijkruimtes en een zogenaamde cleanroom om de werkomstandigheden in de farma- en biotechbedrijven op een levensechte manier na te bootsen.

Om het opleidingsaanbod optimaal af te stemmen op de noden van de sector wordt intensief samengewerkt met grote en kleine ondernemingen uit de farma en biotech.

ViTalent wil de deuren openen in de tweede helft van 2021 en hoopt na vijf jaar op volle toeren te draaien. Op kruissnelheid wil het enkele duizenden mensen per jaar opleiden.