Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Trefwoorden: #Flanders Tech Fund, #investeringsfonds, #technologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: nexusplexus - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Het FFTF is het nieuw technologiefonds dat Vlaamse strategische onderzoekscentra, universiteiten en speerpuntclusters in staat moet stellen om de nieuwe ontwikkelde technologieën breder in te zetten en sneller naar de markt te laten doorstromen.

Indien mogelijk zullen deze voorziene middelen aangevuld worden met een bijkomende kapitaalsparticipatie van het European Investment Fund (EIF), waarvoor gesprekken zullen opgestart worden op het moment dat het fonds operationeel is.

Vervolgens zullen deze middelen stelselmatig en in functie van de investeringsnoden aangevuld worden met aandeelhoudersleningen tot maximaal 300 miljoen euro aan leningen.

Naast een eigen raad van bestuur wordt ook een investeringscomité voor het fonds samengesteld, waaraan PMV als fondsbeheerder de uitgewerkte investeringsdossiers voorlegt. De focus van dit investeringscomité is het valideren van het potentieel van het technologieplatform vanuit technisch en business perspectief.

Per dossier wordt het investeringscomité samengesteld uit onafhankelijke experts (streefcijfer drie per dossier) in functie van het voorliggende technologieplatform met kennis van zowel de technologie als het marktpotentieel. De selectie van deze experts gebeurt door de private investeerder in samenspraak met PMV.

Daarnaast worden ook maximaal 3 vaste leden aangeduid door het Vlaams gewest.