H.Essers neemt LNG-vrachtwagens in gebruik

H.Essers draagt duurzaamheid hoog in het vaandel en besloot om te investeren in de aankoop van LNG-trucks. Iveco overhandigde onlangs de sleutels van de eerste vijf LNG-trucks.

Trefwoorden: #H.Essers, #Iveco, #LNG, #vrachtwagen

Lees verder

Techniek

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - Vrachtwagen- en bestelbusfabrikant Iveco richt zich al vele jaren op gas (CNG en LNG) als de vernieuwende en beloftevolle brandstof van de toekomst. Er zijn dan ook belangrijke voordelen verbonden aan het gebruik van LNG.

Zo zorgt het voor lagere brandstofkosten, moet er minder tol betaald worden in landen zoals Duitsland en behouden vrachtwagens hun toegang tot de lage-emissiezones van grote steden.

De LNG-trucks van H.Essers zullen voorlopig vooral op middellange afstanden ingezet worden, wat dan voornamelijk te maken heeft met de beschikbaarheid van LNG.

Dirk Franssens, Manager Fleet bij H.Essers: “We hadden al enkele jaren het plan om in te zetten op LNG, maar het was lange tijd niet beschikbaar bij tankstations. Inmiddels is deze brandstof meer verkrijgbaar in ons land, maar internationaal moet het nog doorgroeien.”