Vakbeurskwartet ”The Bright World of Metals” zet volop in op innovatie

Economie 10/05/2019 8:48:02

Van 25 tot 29 juni zullen meer dan 2.100 internationale exposanten hun innovaties en wereldprimeurs presenteren op GIFA, METEC, THERMOCESS en NEWCAST in het Duitse Düsseldorf.

Lees hieronder verder   
Verwant

Genomineerden voor Matexpo awards bekend gemaakt

“Waterstof, de brandstof van de toekomst” - uitnodiging

Optimaliseren van Profinet-infrastructuur tijdens de Summer Workshops

Wat te verwachten op EMO Hannover 2019

30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

BEMAS Asset Performance symposium & awards

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 5/09/2019 tot 14/11/2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

Brexit: bent u klaar voor de douaneverplichtingen?

Europahotel - Gent

donderdag 12 september 2019

Keuze van de redactie

(22/8) Energietransitie: mogelijkheden hernieuwbare synthetische brandstoffen

(22/8) Nieuwe UGent start-up haalt 5,1 miljoen euro op

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In twaalf beurshallen zullen deze exposanten het volledige spectrum van gieterijtechniek, gegoten producten, metallurgie en thermprocestechnologie tonen.

GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST, bestrijken de belangrijkste thema’s en spelen een voortrekkersrol voor de verdere marktontwikkeling van cruciale technologieën, vooral op het gebied van additive manufacturing, industrie 4.0 of het enorme potentieel door de lichtgewichtconstructies in de automobielsector.

Een belangrijk thema op de ‘Bright World of Metals’ is de digitale transformatie. Ook in de metallurgiebranche is industrie 4.0 een van de belangrijkste thema’s voor de toekomst en vormt het een rode draad.

De sensortechniek wordt steeds uitgekiender en levert in gieterijen en staalfabrieken steeds meer gegevens uit het productieproces. Voor elke gegoten bram, elk gewalst bandstaal zijn duizenden gegevens vereist. Met de klassieke IT-methodes is het onmogelijk geworden om deze te analyseren, patronen te herkennen en hieruit informatie te verkrijgen.

Big-data-analyse, kunstmatige intelligentie en netwerken met cloud-systemen nemen de plaats in van onderzoekscentra en databases uit het verleden. De digitale controle van machines en installaties vermindert onderhoudskosten, verbetert de efficiëntie en kan producten optimaliseren.

Een ander actueel thema dat aan bod zal komen is additive manufacturing (AM), een essentieel onderwerp in de productietechniek. De premières van de speciale tentoonstelling ‘Additive manufacturing’ in hal 3 en van de vakconferentie ‘Metaal-3D-printen’ vinden plaats op 26 juni.

In talrijke veeleisende industrietakken, zoals medische technologie, automobielindustrie en lucht- en ruimtevaart wordt AM al met succes toegepast. Ook de gieterij-industrie, de staal- en aluminiumsector hebben het potentieel van 3D-printen begrepen.

Een vast onderdeel van dit beurzenkwartet is de ecoMetals-campagne. Het is geen geheim meer dat duurzaamheid, zuinig omgaan met hulpbronnen en energie-efficiëntie deel uitmaken van de actuele trends in de energieverslindende gieterij- en metallurgiebranche.

Voor de afnemende industrie spelen de moderne technologieën voor de zuinige omgang met hulpbronnen en energie-efficiëntie een niet te verwaarlozen rol bij de investeringen. << (Guy Leysen) (foto: Messe Düsseldorf)

Klik hier voor de beurswebsite.

ACHTERGROND
GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST zijn zelfstandige beurzen, die op zichzelf en voor hun eigen markten staan, maar samen een alomvattend beeld van de ‘Bright World of Metals’ vormen. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

UZ Brussel breidt expertise in robot-geassisteerde ingrepen uit

In het Centrum voor Hart- en Vaatziekten werd onlangs voor het eerst een patiënt geopereerd met behulp van een robot. Zo kunnen de chirurgen nauwkeuriger werken en herstelt de patiënt sneller.

Plannen voor grootste Europese Li-Ion batterijenproducent

JT Energy Systems, de in april opgerichte joint venture van Jungheinrich en batterijproducent Triathlon Holding, heeft de voormalige Solarworld-fabriek overgenomen.

Rockwell Automation helpt bij integratie van veiligheid in machines - techniek

Machine-ontwerpers moeten steeds meer veiligheidsaspecten in het ontwerp van industriёle systemen integreren. Rockwell Automation ontwikkelde 7 nieuwe safety modules voor drie I/O platforms.

Oracle wordt partner van Start it @KBC

Op Start it @KBSea heeft technologiebedrijf Oracle aangekondigd dat het zich aansluit als partner van Start it @KBC, waardoor deze nog meer technologische expertise aan boord haalt.

Follow-upinspectie Doel 3 geeft groen licht voor heropstart

De waterstofvlokken in de wanden van de reactorkuip van Doel 3 zijn niet geëvolueerd en er zijn ook geen nieuwe indicaties bij gekomen. Dat blijkt uit een follow-upinspectie.

DHL test elektrische bestelwagen StreetScooter

DHL Express gaat een maand de StreetScooter uittesten in België. Dit past in hun ‘GoGreen’ programma en moet uitwijzen of de inzet van elektrische bestelwagens buiten steden haalbaar is.

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners