Vakbeurskwartet ”The Bright World of Metals” zet volop in op innovatie

Economie 10/05/2019 8:48:02

Van 25 tot 29 juni zullen meer dan 2.100 internationale exposanten hun innovaties en wereldprimeurs presenteren op GIFA, METEC, THERMOCESS en NEWCAST in het Duitse Düsseldorf.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nabeschouwing Hannover Messe - artikel

Vakbeurskwartet ”The Bright World of Metals” zet volop in op innovatie

Interview met Françoise Chombar, CEO Melexis

Individualisering troef op Texprocess

InfraTech en Matexpo lanceren nieuwe vakbeurs

Leading ladies of technology aan het woord op Advanced Engineering

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Electrical Safety in industrial installations

Pilz Zonhoven

dinsdag 4 juni 2019

Ceci n'est pas un congres

Brussels Expo

dinsdag 4 juni 2019

Overzicht van HL7/IHE/DICOM

BluePoint Brussels (Agoria Academy)

dinsdag 4 juni 2019

Energie Platform Vlaanderen

Antwerp Expo

dinsdag 4 juni 2019

Safety Validation Training

Pilz Zonhoven

woensdag 5 juni 2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

Locatie in Rotterdam (NL)

donderdag 6 juni 2019

Keuze van de redactie

(20/5) Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

(20/5) Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In twaalf beurshallen zullen deze exposanten het volledige spectrum van gieterijtechniek, gegoten producten, metallurgie en thermprocestechnologie tonen.

GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST, bestrijken de belangrijkste thema’s en spelen een voortrekkersrol voor de verdere marktontwikkeling van cruciale technologieën, vooral op het gebied van additive manufacturing, industrie 4.0 of het enorme potentieel door de lichtgewichtconstructies in de automobielsector.

Een belangrijk thema op de ‘Bright World of Metals’ is de digitale transformatie. Ook in de metallurgiebranche is industrie 4.0 een van de belangrijkste thema’s voor de toekomst en vormt het een rode draad.

De sensortechniek wordt steeds uitgekiender en levert in gieterijen en staalfabrieken steeds meer gegevens uit het productieproces. Voor elke gegoten bram, elk gewalst bandstaal zijn duizenden gegevens vereist. Met de klassieke IT-methodes is het onmogelijk geworden om deze te analyseren, patronen te herkennen en hieruit informatie te verkrijgen.

Big-data-analyse, kunstmatige intelligentie en netwerken met cloud-systemen nemen de plaats in van onderzoekscentra en databases uit het verleden. De digitale controle van machines en installaties vermindert onderhoudskosten, verbetert de efficiëntie en kan producten optimaliseren.

Een ander actueel thema dat aan bod zal komen is additive manufacturing (AM), een essentieel onderwerp in de productietechniek. De premières van de speciale tentoonstelling ‘Additive manufacturing’ in hal 3 en van de vakconferentie ‘Metaal-3D-printen’ vinden plaats op 26 juni.

In talrijke veeleisende industrietakken, zoals medische technologie, automobielindustrie en lucht- en ruimtevaart wordt AM al met succes toegepast. Ook de gieterij-industrie, de staal- en aluminiumsector hebben het potentieel van 3D-printen begrepen.

Een vast onderdeel van dit beurzenkwartet is de ecoMetals-campagne. Het is geen geheim meer dat duurzaamheid, zuinig omgaan met hulpbronnen en energie-efficiëntie deel uitmaken van de actuele trends in de energieverslindende gieterij- en metallurgiebranche.

Voor de afnemende industrie spelen de moderne technologieën voor de zuinige omgang met hulpbronnen en energie-efficiëntie een niet te verwaarlozen rol bij de investeringen. << (Guy Leysen) (foto: Messe Düsseldorf)

Klik hier voor de beurswebsite.

ACHTERGROND
GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST zijn zelfstandige beurzen, die op zichzelf en voor hun eigen markten staan, maar samen een alomvattend beeld van de ‘Bright World of Metals’ vormen. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Gentse ML6 opent ook kantoor in Berlijn

Met de opening van dit kantoor zet de Gentse scale-up ML6 een volgende stap om in Europa uit te groeien tot een referentie op het gebied van AI en machine learning.

Nieuwe STM32MP1 MPU-serie krijgt systeem­geheugen­oplossing - techniek

Rutronik, distributeur van elektronische componenten, kondigt een systeem­geheugen­oplossing aan voor de onlangs geïntroduceerde STM32MP1 multicore micro­processor­serie.

WeGoSTEM zoekt STEM-vrijwilligers

WeGoSTEM zoekt meer dan 500 enthousiaste vrijwilligers om één dag lang een workshop wetenschap en techniek te coachen voor leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar in een school in de buurt.

DEME mag funderingen en turbines voor Engels windpark installeren

DEME Offshore heeft een belangrijk contract binnengehaald voor het transport en de installatie van 165 funderingen voor het offshore windpark Hornsea Two van Ørsted in het VK.

Jobbarometer van de chemie en life sciences staat op groei

De opendeur bij 50 bedrijven uit de chemie- en farmasector in België trok gisteren zo'n 25.000 mensen. Bij Janssen Pharmaceutica in Geel presenteerde Essenscia zijn sectorale jobbarometer.

Limburgse bedrijven gebaat bij unieke 3D-printing infrastructuur

Sirris ontwikkelde een volledig nieuwe productieketen die een 3D-metaalprinter en andere state-of-the-art productietechnologieën samenbrengt. Limburgse bedrijven kunnen hier van profiteren.

Elia installeerde met succes eerste stopcontact op zee (+video)

Het topside van het Modular Offshore Grid (MOG), het schakelplatform op de Noordzee dat binnenkort de kabels van de offshore windparken aan land zal brengen, werd succesvol geïnstalleerd.

Met Beckhoff naar Industrie 4.0 - advertorial

Bij Beckhoff Automation op de Hannover Messe schetterde het reuzenscherm het uit: xPlanar, Flying Motion, … maar zoveel meer ontwikkelingen sterken er het Industrie 4.0 en IoT-aanbod.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners