Vakbeurskwartet ”The Bright World of Metals” zet volop in op innovatie

Economie 10/05/2019 8:48:02

Van 25 tot 29 juni zullen meer dan 2.100 internationale exposanten hun innovaties en wereldprimeurs presenteren op GIFA, METEC, THERMOCESS en NEWCAST in het Duitse Düsseldorf.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vakbeurs Métamorphoses richt blik naar overmorgen

Bezoek de Energy Storage & Distribution conferentie

Duurzaam innoveren met textiel - artikel

ABISS wordt beursplatform voor smart & connected industry

Métamorphoses, de beurs die uitkijkt naar overmorgen

Empack toont de toekomst van verpakkingstechnologie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Gezondheid en veiligheid op het werk (ISO 45001:2018)

Ramada Plaza - Antwerpen

dinsdag 17 december 2019

Bruggenbouw: ontwerp en berekening

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 19/12/2019 tot 14/05/2020

Essentiële bouwstenen voor een connected gebouw

Hendrik Consciencegebouw - Brussel

dinsdag 14 januari 2020

Mastercourse: ’Data Innovation beyond the Hype’

Sirris, MRC Gent - Zwijnaarde

maandag 27 januari 2020

Machinery safety awareness training

Pilz Academy - Roeselare

dinsdag 28 januari 2020

Postgraduaat in de Vastgoedkunde

Leuven - Kortrijk

van 30/01/2020 tot 1/12/2020

Keuze van de redactie

(10/12) War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

(9/12) WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

(4/12) Janssen Pharmaceutica gestart met diepe geothermieboringen

(4/12) Wereldprimeur: koffie roosteren op 100% zonne-energie

(3/12) Organ-on-a-chip helpt ziektes beter begrijpen

(2/12) Winnaars van Junior STEM Olympiade 2019 bekend gemaakt

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In twaalf beurshallen zullen deze exposanten het volledige spectrum van gieterijtechniek, gegoten producten, metallurgie en thermprocestechnologie tonen.

GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST, bestrijken de belangrijkste thema’s en spelen een voortrekkersrol voor de verdere marktontwikkeling van cruciale technologieën, vooral op het gebied van additive manufacturing, industrie 4.0 of het enorme potentieel door de lichtgewichtconstructies in de automobielsector.

Een belangrijk thema op de ‘Bright World of Metals’ is de digitale transformatie. Ook in de metallurgiebranche is industrie 4.0 een van de belangrijkste thema’s voor de toekomst en vormt het een rode draad.

De sensortechniek wordt steeds uitgekiender en levert in gieterijen en staalfabrieken steeds meer gegevens uit het productieproces. Voor elke gegoten bram, elk gewalst bandstaal zijn duizenden gegevens vereist. Met de klassieke IT-methodes is het onmogelijk geworden om deze te analyseren, patronen te herkennen en hieruit informatie te verkrijgen.

Big-data-analyse, kunstmatige intelligentie en netwerken met cloud-systemen nemen de plaats in van onderzoekscentra en databases uit het verleden. De digitale controle van machines en installaties vermindert onderhoudskosten, verbetert de efficiëntie en kan producten optimaliseren.

Een ander actueel thema dat aan bod zal komen is additive manufacturing (AM), een essentieel onderwerp in de productietechniek. De premières van de speciale tentoonstelling ‘Additive manufacturing’ in hal 3 en van de vakconferentie ‘Metaal-3D-printen’ vinden plaats op 26 juni.

In talrijke veeleisende industrietakken, zoals medische technologie, automobielindustrie en lucht- en ruimtevaart wordt AM al met succes toegepast. Ook de gieterij-industrie, de staal- en aluminiumsector hebben het potentieel van 3D-printen begrepen.

Een vast onderdeel van dit beurzenkwartet is de ecoMetals-campagne. Het is geen geheim meer dat duurzaamheid, zuinig omgaan met hulpbronnen en energie-efficiëntie deel uitmaken van de actuele trends in de energieverslindende gieterij- en metallurgiebranche.

Voor de afnemende industrie spelen de moderne technologieën voor de zuinige omgang met hulpbronnen en energie-efficiëntie een niet te verwaarlozen rol bij de investeringen. << (Guy Leysen) (foto: Messe Düsseldorf)

Klik hier voor de beurswebsite.

ACHTERGROND
GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST zijn zelfstandige beurzen, die op zichzelf en voor hun eigen markten staan, maar samen een alomvattend beeld van de ‘Bright World of Metals’ vormen. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

2 miljoen euro voor AI- en digitaliseringsprojecten bij hogescholen

Er komen zes nieuwe projecten bij hogescholen met specifieke aandacht voor toepassingen van AI bij ondernemingen en non-profitorganisaties, die zelf hier niet actief onderzoek naar doen.

Wervingsactiviteit eerste kwartaal 2020 stabiliseert

Uit de nieuwe ManpowerGroup Barometer blijkt dat de wervingsactiviteit op de arbeidsmarkt positief zal blijven in het eerste kwartaal van 2020. 7% plant aanwervingen en 2% afdankingen.

3DExperience Lab verwelkomt 15 nieuwe deelnemers

Tijdens een event in Parijs werden de 15 nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt, die zullen deelnemen aan het 3DExperience Lab, het innovatieprogramma van Dassault Systèmes.

Kissling noodstop schakelaars hebben levensduur tot 40.000 schakelingen - techniek

Rotero breidt zijn gamma noodstop schakelaars van Kissling uit met de ES-serie waaronder noodstop schakelaars, die zich kenmerken door een hoge schok- en trillingsbestendigheid.

War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

Er is een nijpend tekort aan wetenschappers op de arbeidsmarkt. Oorzaak is een mismatch is tussen de vraag en aanbod van talent. Hays pleit voor een betere begeleiding van studenten.

De Lijn bestelt 200 extra hybride bussen bij VDL

Openbare vervoers­maatschappij De Lijn heeft onlangs bij VDL Bus & Coach een order geplaatst voor 200 hybride bussen, waarvan de eerste in de tweede helft van 2020 geleverd worden.

WKK maakt Limburgs tropisch zwembad duurzamer

Luminus Solutions, Vanparijs Engineers en Center Parcs hebben een warmte­kracht­koppeling (WKK) geïnstalleerd in De Vossemeren die het subtropisch zwembad op duurzame wijze verwarmt.

VUB, UGent en KU Leuven werken samen rond impact AI

Hiertoe richten ze het nieuwe Kenniscentrum Data & Maatschappij op, dat kennis en ervaringen rond ethische, maatschappelijke en juridische aspecten van artificiële intelligentie verzamelt.

Opra Turbines levert OP16 gasturbine voor offshore platform

Opra Turbines meldt dat het een order heeft ondertekend met Spirit Energy om één OP16-3B gasturbine generatorset te leveren voor het Markham J6A offshore platform. De gasturbine vervangt de bestaande Dresser Rand KG2-3C gasturbine. Deze nieuwe turbine heeft een ultralage emissie en is veel energiezuiniger. >>

Partners