Vakbeurskwartet ”The Bright World of Metals” zet volop in op innovatie

Economie 10/05/2019 8:48:02

Van 25 tot 29 juni zullen meer dan 2.100 internationale exposanten hun innovaties en wereldprimeurs presenteren op GIFA, METEC, THERMOCESS en NEWCAST in het Duitse Düsseldorf.

Lees hieronder verder   
Verwant

Genomineerden voor Matexpo awards bekend gemaakt

“Waterstof, de brandstof van de toekomst” - uitnodiging

Optimaliseren van Profinet-infrastructuur tijdens de Summer Workshops

Wat te verwachten op EMO Hannover 2019

30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

BEMAS Asset Performance symposium & awards

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

(1/7) Onderzoek: wagenziekte voorkomen in zelfrijdende auto’s

(1/7) Antwerpen schakelt Arcadis in om klimaatambities waar te maken

(26/6) Port of Antwerp en UAntwerpen leggen innovatieve asfaltweg aan

(26/6) Haven van Oostende organiseert Waterstofdagen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - In twaalf beurshallen zullen deze exposanten het volledige spectrum van gieterijtechniek, gegoten producten, metallurgie en thermprocestechnologie tonen.

GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST, bestrijken de belangrijkste thema’s en spelen een voortrekkersrol voor de verdere marktontwikkeling van cruciale technologieën, vooral op het gebied van additive manufacturing, industrie 4.0 of het enorme potentieel door de lichtgewichtconstructies in de automobielsector.

Een belangrijk thema op de ‘Bright World of Metals’ is de digitale transformatie. Ook in de metallurgiebranche is industrie 4.0 een van de belangrijkste thema’s voor de toekomst en vormt het een rode draad.

De sensortechniek wordt steeds uitgekiender en levert in gieterijen en staalfabrieken steeds meer gegevens uit het productieproces. Voor elke gegoten bram, elk gewalst bandstaal zijn duizenden gegevens vereist. Met de klassieke IT-methodes is het onmogelijk geworden om deze te analyseren, patronen te herkennen en hieruit informatie te verkrijgen.

Big-data-analyse, kunstmatige intelligentie en netwerken met cloud-systemen nemen de plaats in van onderzoekscentra en databases uit het verleden. De digitale controle van machines en installaties vermindert onderhoudskosten, verbetert de efficiëntie en kan producten optimaliseren.

Een ander actueel thema dat aan bod zal komen is additive manufacturing (AM), een essentieel onderwerp in de productietechniek. De premières van de speciale tentoonstelling ‘Additive manufacturing’ in hal 3 en van de vakconferentie ‘Metaal-3D-printen’ vinden plaats op 26 juni.

In talrijke veeleisende industrietakken, zoals medische technologie, automobielindustrie en lucht- en ruimtevaart wordt AM al met succes toegepast. Ook de gieterij-industrie, de staal- en aluminiumsector hebben het potentieel van 3D-printen begrepen.

Een vast onderdeel van dit beurzenkwartet is de ecoMetals-campagne. Het is geen geheim meer dat duurzaamheid, zuinig omgaan met hulpbronnen en energie-efficiëntie deel uitmaken van de actuele trends in de energieverslindende gieterij- en metallurgiebranche.

Voor de afnemende industrie spelen de moderne technologieën voor de zuinige omgang met hulpbronnen en energie-efficiëntie een niet te verwaarlozen rol bij de investeringen. << (Guy Leysen) (foto: Messe Düsseldorf)

Klik hier voor de beurswebsite.

ACHTERGROND
GIFA, METEC, THERMPROCESS en NEWCAST zijn zelfstandige beurzen, die op zichzelf en voor hun eigen markten staan, maar samen een alomvattend beeld van de ‘Bright World of Metals’ vormen. <<

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

Het Zwitserse farmacieconcern Lonza, dat ook een vestiging heeft in Bornem en Verviers, heeft Rockwell Automation gekozen voor de digitalisering en automatisering van de productiefabrieken.

Synthetische huid laat robots zweten

Geïnspireerd door de huid van levende wezens ontwikkelt TU/e-onderzoeker Danqing Liu slimme oppervlaktes, die onder invloed van licht en elektra meermaals stoffen afgeven en weer opnemen.

3 miljoen euro Europese steun voor onderzoek naar zelfhelende robots

Onderzoekers van VUB, University of Cambridge, ESPCI-Paris, EMPA en Suprapolix gaan samenwerken aan de volgende generatie robots: (zachte) robots die 'pijn voelen' en zichzelf helen.

Oriental Motor lanceert stappenmotoren voor transportsystemen - techniek

Voor o.a. in de verpakkingsindustrie of assemblage ontwikkelde Oriental Motor de CVK5xx-SC reeks stappenmotoren die in de nieuwe versie voorzien zijn van een geoptimaliseerd driverpakket.

Bouw megagrootte multimodale site in North Sea Port

Het Turkse logistieke bedrijf Ekol Logistics en het Belgische groepagebedrijf Transuniverse Forwarding gaan een multimodale site van 40 hectare in North Sea Port ontwikkelen.

Start bouw Northwester 2 voor Belgische kust

Jan De Nul Group maakt zich klaar om te starten met de installatie van de funderingen. Deze monopijlerfunderingen zullen door de rotslaag heen, direct in de zeebodem geheid worden.

Opleiding 'International Welding Inspection Personnel' (IWIP) - uitnodiging

De opleiding 'International Welding Inspection Personnel (level S of C) is zeer interessant voor mensen die in hun functie veel met kwaliteit, kwaliteitsdossiers en keuringen te maken hebben.

Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

Ingenieur Cyriel Notteboom (KU Leuven) ontwikkelde voor zijn masterproef in 2014 een pakjesdrone: de VertiKUL, samen met studiegenoot Menno Hochstenbach. Vandaag werkt hij voor Amazon.

Verhuisplannen voor SKF Benelux

Deze zomer verhuist de Nederlandse SKF vestiging van Nieuwegein naar een nieuwe locatie in Houten, waar zich ook het vernieuwde SKF Experience Center en het Global R&D center zal gevestigd worden. De Belgische vestiging verhuist dit najaar naar Diegem. Ook daar komt een SKF Experience Center en een nieuw trainingscentrum. >>

Partners