• 08/05/2019

Omron introduceert nieuwe universele frequentieregelaars

Omron brengt nieuwe RX2-frequentieregelaars op de markt om te voldoen aan de veranderende eisen van systeemintegratoren, machinebouwers en fabrikanten.

Trefwoorden: #frequentieregelaars, #Omron, #RX2

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Gebruikers kunnen met de nieuwe serie productiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook eenvoudige aanpasbaarheid garanderen. De RX2-regelaars zijn ontworpen voor toepassingen zoals vulregeling, perswerkzaamheden en spanningsregeling, voor zowel permanentmagneetmotoren (PM) als inductiemotoren.

Veel grote bedrijven in de EU voeren audits uit in hun zoektocht naar manieren om het energieverbruik te verlagen. Daarbij is het uiterst belangrijk dat zij elk component en elke stap in het productieproces onderzoeken om mogelijke verbeteringen te vinden. Omron biedt innovatieve automatiseringsoplossingen waarmee bedrijven en overheden hun doelstellingen op het gebied van energie-efficiëntie kunnen bereiken.

Regelaars worden gebruikt om de frequentie van het vermogen naar wisselstroommotoren te regelen, om de rotatiesnelheid en de acceleratie van de motoren aan te passen, afhankelijk van de vereisten van de toepassing. Bovendien kunnen regelaars worden gebruikt om ervoor te zorgen dat processen zo rendabel mogelijk worden uitgevoerd.

Geëvolueerde technologie en eenvoudige vervanging
De nieuwe RX2-serie biedt auto-tuning waarmee de prestaties van de PM-motor worden gemaximaliseerd en energie wordt bespaard. Het dubbele nominaal vermogen van zijn voorganger RX, met normaal gebruik (ND) en zwaar gebruik (HD), is nu uitgebreid naar een drievoudig nominaal vermogen. Hierdoor is het mogelijk om één regelaar te gebruiken voor een breed scala aan motortoepassingen, waardoor de voetafdruk wordt geminimaliseerd en prestaties worden gemaximaliseerd.

De RX2-serie heeft dezelfde montageafmetingen als het vorige RX-model, waardoor het eenvoudig als vervangend onderdeel kan worden gemonteerd op bestaande bedieningspanelen en montagelocaties. Bovendien kan de bestaande CX-Drive-software worden gebruikt. Met deze software kunnen parameterinstellingen en programma's die voor het vorige model werden gebruikt eenvoudig worden geconverteerd en overgezet naar de nieuwe RX2-regelaars.

Dankzij het ingebouwde ruisfilter, dat voldoet aan de Europese EMC-richtlijn (IEC61800-3 2e omgevingscategorie C3 en UL-apparatuur voor stroomconversie/UL61800-5-1), hebben gebruikers geen extra externe hardware nodig, en worden verdere kosten vermeden. De nieuwe full-colour LCD-interface maakt de installatie en bediening intuïtief en eenvoudig.

Met de functie voor het kopiëren van parameters kunnen gebruikers snel instellingen kopiëren naar andere RX2-regelaars. De RX2-regelaar kan ook eenvoudige sequentieregeling uitvoeren, geprogrammeerd met de CX-Drive-ondersteuningssoftware.

Geoptimaliseerde kosten, veiligheid en connectiviteit
Kraanbediening, spanningsregeling en andere grootschalige processen waarvoor een hoge regelsnelheid vereist is, kunnen zonder PLC worden geconfigureerd, waardoor de kosten worden geoptimaliseerd.

Bovendien is de RX2 standaard uitgerust met Safe Torque Off (STO) om te voldoen aan de veiligheidseisen voor machines en gecertificeerd volgens veiligheidsnormen IEC 61800-5-2:2016 STO SIL3 en ISO 13849-1:2015 Cat.4 PLe.

De RX2-regelaars kunnen worden aangesloten op de NX- en NJ-controllers voor machineautomatisering van Omron om de ontwikkelings- en productieproductiviteit te verbeteren (EtherCAT-optie binnenkort beschikbaar).

"Onze nieuwe RX2-regelaars presteren nog beter dan het vorige model. We zijn continu bezig met de verdere ontwikkeling van onze frequentieregelaars om te reageren op marktbehoeften, zoals een grotere energiezuinigheid," aldus Alberto Fuentes, European Drive Product Marketing Manager.

"Bovendien is het upgraden naar de nieuwe RX2-regelaars heel eenvoudig voor onze bestaande klanten, omdat de RX2 nog intuïtiever en sneller te gebruiken is dan het vorige RX-model."


Voor meer informatie:
Omron Europe
Wegalaan 67-69 – NL-2132 JD Hoofddorp
+31 (0)23 568 13 00 - www.industrial.omron.eu
@omroneurope
linkedin.com/company/omron
facebook.com/omroneurope
youtube.com/omroneurope

Lees méér over: Omron



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.