Vlottere doorstroming op DP World-terminal met nieuwe app

DP World Antwerp werkt aan een nieuwe app voor truckers waarin de hele truckflow op de terminal wordt gedigitaliseerd, wat zorgt voor een vlottere doorstroming.

Trefwoorden: #API, #API, #app, #automated stacking, #chauffeurs, #checkpoint, #digitalisering, #dispatchers, #doorstroming, #DP World Antwerp, #flow, #grondplan, #platform, #terminal, #The Reference, #tool, #truckers, #vrachtwagen, #Willem De Vos

Lees verder

Techniek

( Foto: DP World Antwerp / Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Elke dag passeren op de terminal van DP World Antwerp ongeveer 2.000 tot 5.000 trucks, die een heel traject doorlopen om hun container op te pikken of af te zetten.

Dit verloopt al gedeeltelijk geautomatiseerd, omdat containers via automated stacking cranes op- en afgeladen worden. In de nieuwe app is dit hele traject gedigitaliseerd.

“De bestuurder kan zien welke informatie hij nodig heeft, zonder daarvoor naar een checkpoint te moeten gaan. Alles wordt op één plaats gedigitaliseerd, fysieke documenten zijn op termijn niet langer nodig,” zegt William De Vos, Innovation Manager bij DP World Antwerp.

Dat komt ook de veiligheid ten goede. Die wordt nog verder verhoogd doordat de chauffeur stap voor stap door de flow geloodst wordt, aangevuld met een grondplan met routebegeleiding.

De app biedt meer transparantie over de drukte op de terminal en de gemiddelde wachttijd, wat zorgt voor een vlottere doorstroming.

“Vaak ontstaan er moeilijkheden omdat we zelf geen invloed hebben op de toestroom. Dispatchers plannen hun afspraak vooraf, maar kunnen vaak geen rekening houden met onverwachte pieken. Door de juiste informatie naar de juiste mensen op het juiste moment te versturen, kunnen we zelf bepalen wie het best op welk moment naar ons komt,” aldus De Vos.

Met de nieuwe tool wil DP World ook de relatie met de truckerscommunity verbeteren en tegemoetkomen aan hun noden. Elke trucker wordt persoonlijk op de hoogte gebracht van de wachttijd en de locatie waar hij verwacht wordt.

De volgende weken starten de eerste tests bij een selecte gebruikersgroep. Na het verwerken van feedback hoopt DP World Antwerp de app in juni te lanceren. The Reference tekende voor de realisatie van de app.

Op termijn komt er een nieuw platform waar het delen van data via API’s centraal staat voor allerlei stakeholders. Dit voor een nog veiligere en snellere doorstroming op de terminal.