UGent neemt met circulair bouwproject deel aan Solar Decathlon

De UGent neemt met een energie-efficiënt paviljoen deel aan de prestigieuze, internationale studentencompetitie Solar Decathlon, die in juni in Budapest georganiseerd wordt.

Trefwoorden: #circulair bouwen, #Solar Decathlon, #studentencompetitie, #The Mobble, #UGent

Lees verder

Nieuws

( Foto: UGent )

ENGINEERINGNET.BE - Studenten ingenieur-architect van de UGent nemen in juni met de Modular Building Blok (The Mobble) deel aan de Solar Decathlon.

Dat is een internationale wedstrijd waarbij universiteitsstudenten een energie-efficiënt paviljoen ontwerpen, bouwen, en bewonen. Na eerdere deelnames in de Verenigde Staten en China is de UGent nu geselecteerd voor de editie in 2019 in Budapest.

Het UGent-team zal het daarbij opnemen tegen teams uit Nederland, Frankrijk, Spanje, Hongarije, Roemenië, Thailand, Verenigde Staten...

De studenten hebben een modulair en circulair bouwconcept ontwikkeld uit materialen met een lage milieu-impact. Dit systeem kan zowel gebruikt worden om flatgebouwen te renoveren als voor de bouw van nieuwe projecten.

Daarnaast zetten ze sterk in op een nieuwe generatie sturing voor ventilatie, verwarming, koeling, sanitair warm water, en elektrische balans.