Chemogas verkocht aan Amerikaanse Balchem

Chemogas en investeringsfonds Gilde Equity Management melden de verkoop van Chemogas aan Balchem, een Amerikaans bedrijf uit de voedings-, farmaceutische- en medische industrie.

Trefwoorden: #Balchem, #Chemgas, #medisch, #overname, #sterilisatie

Lees verder

Techniek

( Foto: Chemogas )

ENGINEERINGNET.BE - Chemogas is gespecialiseerd in het afvullen en de distributie van een breed scala aan chemische gassen, waaronder ethyleen oxide voor sterilisatie van medisch materiaal, en dit vooral in Europa en Azië.

Met haar focus op een vlekkeloze operationele en logistieke dienstverlening ondersteunt het de noden van klanten in meer dan 70 landen over de hele wereld.

Dirk Battig, CEO van Chemogas: "We zijn nu klaar om onze leidende positie in Europa en Azië te consolideren en een team te vormen met Balchem om onze positie als een echte wereldwijde leverancier van verpakte speciale gassen verder te versterken."

Door deze overname breidt Balchem haar geografische aanwezigheid in de verpakte ethyleen oxide-markt aanzienlijk uit, waardoor het bedrijf wereldwijd service en ondersteuning kan bieden aan haar klanten in de medische sterilisatie industrie.

Ted Harris, voorzitter en CEO van Balchem: "We zijn erg verheugd om hun team van getalenteerde medewerkers en hun uitgebreide capaciteiten toe te voegen aan ons bedrijf."

De afronding van de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden.


ACHTERGROND
Balchem is actief in de ontwikkeling, productie en marketing van speciale ingrediënten voor o.a. de voedings-, farmaceutische- en medische industrie.

Chemogas is een van de grootste leveranciers van ethyleen oxide voor medische sterilisatie.