DAF investeert 200 miljoen euro in Westerlo

DAF gaat 200 miljoen euro investeren in zijn cabinefabriek in Westerlo om de productiecapaciteit van cabinefabriek met 45% (of 300 cabines per dag) uit te breiden.

Trefwoorden: #assemblage, #DAF Truck, #investering, #uitbreiding, #Westerlo

Lees verder

Techniek

( Foto: DAF Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de productie van de ‘kale cabines’ of ‘body-in-whites’ wordt de bestaande body fabriek van 17.800 m² met 13.200 m² uitgebreid.

De uitbreiding omvat een enkele productielijn met zo'n 130 zeer geavanceerde robots en 135 volledig geautomatiseerde laspistolen.

De fabriek waar cabines van interieur- en exterieurdelen worden voorzien (Cab Trimming) (nu 15.600 m²) wordt uitgebreid met 20.000 m². De nieuwe fabriek zal uit meerdere secties bestaan, waaronder een centrale assemblagelijn, een lijn voor de montage van accessoires op de daken en nevenlijnen waar de portieren en dashboards voorbereid worden.

Daarnaast zal er een geavanceerde test- en inspectie-afdeling worden ingericht. Op de centrale assemblagelijn zal een uniek systeem worden toegepast waarbij platforms worden voortgeduwd met een liftsysteem. Daardoor kunnen werknemers de werkhoogte aanpassen aan de werkzaamheden en hun persoonlijke voorkeur.

De bouw van de fabrieken op het terrein van DAF Vlaanderen werd ondertussen opgestart. Het Belgische bouwbedrijf Cordeel zal de gebouwen realiseren en de geavanceerde lasinstallatie in de body fabriek wordt geleverd door VDL Steelweld uit Nederland.