Cobotica: nieuwe trend op arbeidsmarkt

Een onderzoek van rekruteringsbureau Michael Page toont aan dat onze arbeidsmarkt opgeschrikt zal worden door een nieuwe revolutie, nl. cobotica met klemtoon op mens-machine samenwerking.

Trefwoorden: #cobotica, #jobs, #Michael Page, #trend, #werknemer

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - Omdat de aanwezigheid van geautomatiseerde robots op de werkplaats steeds belangrijker wordt, zullen in de nabije toekomst nieuwe soorten jobs gecreëerd worden met de klemtoon op een doeltreffendere samenwerking tussen mens en machine.

Deze nieuwe trend komt ook op een moment waarop een deel van de samenleving zich nog steeds afvraagt of zijn werk ooit zal worden vervangen door een robot, terwijl het andere deel graag een deel van zijn werk aan een robot wil toevertrouwen.

Dank zij de ontwikkeling van artificiële intelligentie zijn robots voortaan al in staat om enerzijds zelf hun leerproces te verdiepen en anderzijds onze natuurlijke taal steeds beter te begrijpen.

Grégory Renardy, executive director van Michael Page Belgium: "Onze a priori's over het verschil tussen het menselijke wezen en de machine zullen moeten evolueren om deze 'cohabitatie' te integreren en de samenwerking op de werkplaats te vergemakkelijken. De gegevensverwerking verloopt vandaag zo doeltreffend dat de klant bijna onmogelijk kan weten of hij nu door een mens of door een robot werd voortgeholpen."

In België bestaan er al enkele coboticatoepassingen. De verzekeringssector is bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen van applicaties waarmee het mogelijk is foto's te maken van een verkeersongeval en vervolgens aan de hand van de opstelling van de voertuigen en andere data automatisch te evalueren welke bestuurder in fout is.

Een ander voorbeeld is de radio-frequency identification (RFID) die voor een revolutie binnen de retailhandel heeft gezorgd. Het betreft een methode om met elektronische chips data te memoriseren en deze op afstand te recupereren (via radiofrequentie).

De opkomst van cobotica en de doorgedreven autonomie van robots vragen een hele aanpassing van werknemers. Zij vinden dat ze onvoldoende worden begeleid in dit heruitvindingsproces. Ondernemingen bieden hun personeel weinig opleidingen, lezingen en andere support aan.

Proactiviteit is volgens Michael Page nochtans de doeltreffendste manier om op de golf van het momentum mee te surfen. Werknemers moeten progressie boeken en zichzelf informeren. Daarom worden supports zoals gespecialiseerde blogs, specifieke websites voor nieuwe trends en technologieën, en networking steeds belangrijker.

Dankzij de toenemende autonomie van robots en het ontstaan van cobotica, zouden werknemers heel wat tijd kunnen uitsparen. Deze tijdwinst dreigt dan ook een conflict te genereren tussen de werkgevers en de werknemers, wegens hun uiteenlopende visie. Beide partijen hebben immers niet dezelfde visie, prioriteiten en doelstellingen.


(bron en foto: Michael Page)