Start it @KBC, KBC en LRM bundelen hun krachten

Accelerator Start it @KBC, bankverzekeraar KBC en de Limburgse investerings­maatschappij LRM gaan de handen in elkaar slaan om de Limburgse start-ups een betere begeleiding te kunnen bieden.

Trefwoorden: #accelerator, #incubator, #LRM, #Start-up, #Start it @KBC

Lees verder

Nieuws

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - Het Limburgse incubatorennetwerk van LRM bestaat uit negen thematische incubatoren, elk gespecialiseerd in een bepaalde sector.

Zo ligt de focus in de Corda INCubator vooral op IT en innovatie, bij Greenville is dat cleantech en bij Agropolis slimme landbouw. Vandaag kunnen de start-ups uit Limburg er al rekenen op een hippe kantooromgeving met bijhorende begeleiding, ondersteuning en een sterk netwerk.

Dankzij het partnership met Start it @KBC komt daar nu het internationale ecosysteem van België’s grootste accelerator bovenop. KBC stelt dan weer haar financiële expertise ter beschikking en brengt start-ups in contact met business angels of andere investeerders.

Tom Vanham, CEO LRM: “Jonge bedrijven kunnen veel van elkaar én van experts leren. Een goed uitgebouwd ecosysteem is daarom goud waard. De samenwerking met Start it @KBC vergroot het netwerk van onze Limburgse start-ups en zet deuren open voor startende ondernemers.”

De start-ups die worden geselecteerd door Start it @KBC kunnen een jaar lang gratis gebruik maken van de Hasseltse coworking-ruimte op Corda Campus.

Ze mogen deelnemen aan alle workshop binnen de Start it Academy van de accelerator, zijn welkom op tal van start-upevents en krijgen toegang tot een uitgebreid en internationaal netwerk van experts.