Montea steekt 14,6 miljoen euro in nieuwe buitenlandse projecten

Het betreft de koop van een terrein bij Schiphol Airport en een distributiecentrum te Oss in Nederland, en de bouw van een distributiecentrum voor Advitam in het Franse St Laurent de Blangy.

Trefwoorden: #aansluiting, #Advitam, #autosnelwegen, #België, #Cushman & Wakefield, #distributiecentrum, #Dollevoet, #Frankrijk, #KLM, #logistiek, #Montea, #Nederland, #Oss, #SADC, #Schiphol Logistics Park, #Schiphol Real Estate, #St Laurent de Blangy, #vastgoed

Lees verder

Techniek

( Foto: Montea )

ENGINEERINGNET.BE - Montea investeert in logistiek vastgoed in België, Nederland en Frankrijk. Het bedrijf heeft onlangs een distributiecentrum gekocht in het Nederlandse Oss, gelegen met aansluiting naar de autosnelwegen A50/A59.

Het distributiecentrum werd in eind 2018 opgeleverd en heeft een oppervlakte van ongeveer 16.500 m². Het pand is verhuurd aan Expeditie & Transportbedrijf Dollevoet.

De totale investeringswaarde bedraagt 10,1 miljoen euro, met een bruto aanvangsrendement van 6,73%. De aankoop werd gefinancierd met de fondsen van de kapitaalverhoging van maart 2019. Cushman & Wakefield adviseerde de verkoper bij deze transactie.

Ook verwierf Montea een terrein van ongeveer 21.500 m² op Schiphol Logistics Park, vlakbij de A5 en A9. Dit betreft een investering van ongeveer 4,5 miljoen euro.

Hier kan een nieuw distributiecentrum worden gerealiseerd van ruim 10.600 m². De commerciële gesprekken met kandidaat-huurders zijn volop aan de gang. Zodra een huurovereenkomst wordt ondertekend wordt met de bouw gestart.

Schiphol Logistics Park is een ontwikkeling van regionale gebiedsontwikkelaar SADC, Schiphol Real Estate en KLM.

Montea is ook gestart met de ontwikkeling van een build-to-suit project voor de agrarische coöperatie Advitam in St Laurent de Blangy te Frankrijk. Het betreft een state-of-the-art distributiecentrum, dat Advitam voor een vaste periode van 20 jaar huurt.

Het gebouw krijgt 33.000 m² opslagruimte en 1.900 m² kantoorruimte. De oplevering wordt eind 2019 verwacht.

Deze transactie vertegenwoordigt een totale investeringswaarde van om en bij de 18,7 miljoen euro, en heeft een verwacht netto aanvangsrendement van rond de 6,4%.