EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

DNV GL sluit zich bij het EU-initiatief INATBA aan, dat staat voor International Association of Trusted Blockchain Applications, en blockchain tot bloei moet laten komen.

Trefwoorden: #bestuursmodel, #blockchain, #DLT, #DNV GL, #EU, #INATBA, #informatie, #infrastructuur, #Luca Crisciotti, #open, #richtlijnen, #standaard, #supply chain, #technologie, #traceerbaar, #transparant

Lees verder

Techniek

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - De leden van INATBA zullen een open en transparant bestuursmodel promoten dat stakeholders in de private en publieke sector dient.

Het initiatief heeft de volgende doelstellingen:

  • De bevordering van een open en transparant wereldwijd bestuursmodel voor blockchain en andere technologische infrastructuren en toepassingen.
    Dit is een model dat de gedeelde belangen van stakeholders uit de industrie, startende, kleine en middelgrote ondernemingen, maatschappelijke organisaties, overheden en internationale organisaties weerspiegelt.
  • Het ondersteunen van de ontwikkeling en goedkeuring van overeenstemmende richtlijnen, specificaties en wereldwijde normen. Dit ter verbetering van betrouwbare, traceerbare, gebruikersgerichte digitale diensten.
  • Het ontwikkelen van sectorspecifieke richtlijnen en specificaties voor de ontwikkeling en versnelling van betrouwbare blockchain en DLT-toepassingen in specifieke sectoren. Hierbij gaat het onder meer om financiële diensten, gezondheid, toeleveringsketen, energie en financiële integratie.

DNV GL maakt al gebruik van blockchain gebaseerde oplossingen, zoals My Story, dat de geverifieerde geschiedenis van een product vertelt, waardoor de consument vertrouwen krijgt in wat hij of zij koopt. Hiermee kunnen merken zich onderscheiden.

Het overbruggen van de vertrouwenskloof is belangrijk voor alle industriële sectoren met een steeds complexere supply chain, waar consumenten een sterke en gerechtvaardigde behoefte hebben aan geverifieerde productinformatie.

"Blockchain is een van nature transparante technologie die al veel van onze verificatie- en certificeringsprocessen verbetert", aldus Luca Crisciotti, CEO van DNV GL-Business Assurance.

"De oprichting van INATBA is een cruciale stap in het opbouwen van maatschappelijk vertrouwen in blockchain door het faciliteren van een open dialoog tussen belanghebbenden en het opzetten van een kader dat best practices documenteert.”