Hannover Messe 2019 stond in teken van digitale transformatie

Economie 8/04/2019 14:39:32

Kunstmatige intelligentie in de industrie en robotica, het potentieel van de nieuwe 5G-standaard, ... waren enkele belangrijke onderwerpen op deze vakbeurs voor industriële technologie.

Lees hieronder verder   
Verwant

Moving Automation Event focust op impact Artificiële Intelligentie

Verschillende redenen om ABISS 2019 te bezoeken...

Vijf tips voor een succesvol bezoek aan EMO Hannover

Wat te verwachten tijdens EMO Hannover 2019 - uitnodiging

Genomineerden voor Matexpo awards bekend gemaakt

“Waterstof, de brandstof van de toekomst” - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

eHealth interoperabiliteits-standaarden (HL7/IHE/DICOM)

Bluepoint - Brussel

woensdag 18 september 2019

Kwaliteitsmanagement - ISO 9001:2015

NBN - Brussel

donderdag 19 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Studiedag Energie-efficiëntie

Vlaams Parlement - Brussel

vrijdag 20 september 2019

Webinar: 7 innovatieve veiligheids­oplossingen

Pilz Webinar

vrijdag 20 september 2019

Keuze van de redactie

(11/9) Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

(11/9) Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

(10/9) Werkgevers plannen personeelsuitbreiding in vierde kwartaal

(9/9) 2.640 zonnepanelen voor spaarbekkencentrale in Coo

(5/9) SAFIR-consortium test simultane dronevluchten in DronePort

(4/9) VINCI Energies heeft IZEN overgenomen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van de Deutsche Messe: "Meer dan 215.000 bezoekers gebruikten de beurs om te investeren in nieuwe technologieën en hun bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Alleen Hannover biedt de uitgebreide kijk op toepassingsscenario's, het potentieel en de interactie van Industrie 4.0, kunstmatige intelligentie, 5G en energieoplossingen."

Ongeveer 6.500 exposanten uit de hele wereld presenteerden oplossingen voor de toekomst van productie en energievoorziening, waaronder meer dan 500 voorbeelden van de inzet van kunstmatige intelligentie in industriële productie, 5G-toepassingen en oplossingen voor de energie- en mobiliteitsovergangen. De exposanten spraken achteraf ook hun waardering uit voor deze beurs.

Robotica was ook een grote aantrekkingskracht voor bezoekers. Toonaangevende robotfabrikanten en robotica-startups demonstreerden real-world toepassingen voor alle industriesectoren. Met 160 exposerende bedrijven onderscheidde partnerland Zweden zich als een hightech-land.

Bijna 40% van de 215.000 bezoekers van de show kwam uit het buitenland. De topbezoekers na Duitsland waren China (7.200), Nederland (5.900), Italië (3.400) en de VS (3.400). Partnerland Zweden heeft 2.600 bezoekers bijgedragen.

Nokia en Qualcomm presenteerden de bezoekers een allereerste 5G-testomgeving. Hierdoor konden zowel aanbieders van oplossingen als potentiële gebruikers het potentieel van deze nieuwe norm voor mobiele telecommunicatie voor industriële toepassingen demonstreren en uitproberen.

Verder waren er nog verschillende fora en conferenties waarbij experts uit de industrie, overheid en de R&D-gemeenschap met elkaar in dialoog gingen over onderwerpen als Industry 4.0, AI en de toekomst van werk. << (Guy Leysen) (foto: © Deutsche Messe)

De volgende Hannover Messe wordt georganiseerd van 20 tot 24 april 2020, met Indonesië als officieel partnerland.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Essent neemt Limburgse zonnepanelenexpert Aralt over

Door de overname van Aralt gaat energieleverancier Essent zich nu ook op de markt van de zonnepanelen gooien. Het bedrijf evolueert zo nog meer van energie- naar dienstenleverancier.

Wetenschappers ontdekken elektrische geleiding in bacteriën (+video)

Wetenschappers van de UAntwerpen, de TU Delft en de UHasselt hebben bacteriën ontdekt die leven op elektriciteit en stroom over lange afstanden door sterk geleidende kabels kunnen sturen.

Basisopleiding milieumanagementsystemen - ISO 14001:2015 - uitnodiging

ISO 14001 is de internationale norm voor het opzetten en certificeren van milieumanagement-systemen. Ga ermee aan de slag en garandeer dat de milieu-impact gemeten en verbeterd wordt.

EU-project voor bouwmaterialen op basis van schimmels

Bakstenen op basis van schimmels maakt bouwmateriaal duurzamer en zelfreparerend. Het Fungar-project ontvangt 2,85 miljoen euro vanuit Horizon 2020 om dit materiaal verder te ontwikkelen.

Nieuwe generatie Magnet Schulz GSCX vergrendelmagneten - techniek

De serie GSCX van Magnet Schultz, bij ons vertegen­woordigd door Rotero, is een nieuwe generatie vergrendel­magneten met beschermings­klasse IP40 en zijn bestand tegen hoge dwarskrachten.

CE markering voor interpretatie van longtest met Artificiële Intelligentie

ArtiQ behaalde deze CE markering voor ArtiQ.PFT, software op basis van artificiële intelligentie (AI) voor de automatische interpretatie van longfunctietesten om longziektes op te sporen.

Nieuwe technologie voor filtratie van organische microverontreinigingen

Nederlandse partners starten een groot project voor de ontwikkeling van een nieuwe technologie om organische microverontreinigingen, zoals medicijnresten, uit afvalwater te filteren.

Borealis investeert 1 miljard euro in nieuwe fabriek in Kallo

Onlangs werd in Kallo het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe propaan­dehydrogenatie­fabriek (PDH). Dit project zal ook enkele honderden voltijdse banen opleveren

Partners