DP World neemt kinetisch draadloos netwerk in gebruik

Bedrijfsnieuws 3/04/2019 11:16:23

De Antwerpse haventerminal van DP World is de eerste terminal in Europa én in de wereld die gebruik maakt van een flexibel draadloos backbone netwerk (Rajant Wireless mesh technology).

Lees hieronder verder   
Verwant

Aegis bevestigt deelname aan WNIE LIVE 2019

Met nieuw exoskelet nu ook zijstappen mogelijk

Oracle wordt partner van Start it @KBC

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Lonza automatiseert productieprocessen met Rockwell Automation - techniek

ML6 opent nieuw kantoor in Gent

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Waterstof Dagen

RNSYC - Oostende

van 26/08/2019 tot 30/08/2019

Robots-Cobots: vriend op het werk, vriend in huis

UAntwerpen Campus Groenenborger

donderdag 5 september 2019

Bouwstenen geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Keuze van de redactie

(19/8) VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

(19/8) Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

(12/8) Indaver scoort Schots afvalenergiecontract van 400 miljoen euro

(6/8) Masterproeffilmpje bezorgt ingenieur job bij Amazon

(15/7) Onderzoekers verhogen energiecapaciteit uit zonnepanelen

(3/7) Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Voor DP World is het essentieel dat de 900 werknemers in de terminal via een stabiel en betrouwbaar netwerk communiceren.

Zo zijn op elk moment processen en operaties, zoals het verkeer van voertuigen rond de terminal, te analyseren en te optimaliseren, om zo de containers op de meest efficiënte manier af te handelen.

De Antwerpse haventerminal van DP World verwerkt elk jaar 2,5 miljoen containers, 3.000 vrachtwagens per dag en bijna 950 schepen per jaar. Door de implementatie van deze technologie zijn dagelijkse activiteiten naar een altijd en overal-modus te brengen en wordt de efficiëntie verbeterd.

De straddle carriers, service voertuigen en kranen zijn uitgerust met de nieuwe technologie en het netwerk is ook voorzien om de groeiende vraag naar geconnecteerde apparaten op te vangen.

Het nieuwe netwerk is veilig, betrouwbaar en stabiel, en presteert uitermate goed dankzij zijn grote bandbreedte en de end-to-end dekking op een grote oppervlakte.

Een Kinetic Mesh netwerk gebruikt dezelfde frequenties als een klassiek WiFi netwerk, maar is verder heel verschillend. Het netwerk zoekt permanent naar de snelste weg om de data van bron naar bestemming te brengen dankzij meerdere simultane connecties.

Het is speciaal ontworpen voor omgevingen en toepassingen waar apparaten van klanten en het netwerk zelf constant in verandering en beweging zijn.

Het netwerk is dynamisch en past zich aan om bewegende voertuigen te voorzien van connectiviteit en biedt een antwoord op de beperkingen van een klassiek netwerk zoals interferenties met andere WiFi netwerken, de aanwezigheid van containers of grote schepen, de invloed van koelzones op de radiogolven of de beperkingen als gevolg van radargebruik door havenautoriteiten.

Het voldoet bovendien aan de radiofrequentie- en industriële voorschriften voor het gebruik van draadloos internet op de site.

"Op termijn zullen we ook belangrijke kosten besparen op het onderhoud van machines dankzij automatisering, ofwel internet of things”, zegt Jef Lambregts, head of engineering bij DP World Antwerp. << (Lydia Heida) (foto: DP World - BT)

Video:

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Rockwell Automation helpt bij integratie van veiligheid in machines - techniek

Machine-ontwerpers moeten steeds meer veiligheidsaspecten in het ontwerp van industriёle systemen integreren. Rockwell Automation ontwikkelde 7 nieuwe safety modules voor drie I/O platforms.

Oracle wordt partner van Start it @KBC

Op Start it @KBSea heeft technologiebedrijf Oracle aangekondigd dat het zich aansluit als partner van Start it @KBC, waardoor deze nog meer technologische expertise aan boord haalt.

Follow-upinspectie Doel 3 geeft groen licht voor heropstart

De waterstofvlokken in de wanden van de reactorkuip van Doel 3 zijn niet geëvolueerd en er zijn ook geen nieuwe indicaties bij gekomen. Dat blijkt uit een follow-upinspectie.

DHL test elektrische bestelwagen StreetScooter

DHL Express gaat een maand de StreetScooter uittesten in België. Dit past in hun ‘GoGreen’ programma en moet uitwijzen of de inzet van elektrische bestelwagens buiten steden haalbaar is.

VUB en ULB starten proefproject met zelfrijdende shuttlebus

Onderzoekers van de VUB en de ULB starten vrijdag op Brussels Health Campus met dit innoverende proefproject om relatie tussen mens en machine te bestuderen.

Pilz introduceert veilig radarsysteem voor zonebewaking - techniek

Het LBK-systeem van Pilz voor de beveiliging van gevarenzones is gebaseerd op radartechnologie. Het LBK-systeem is ongevoelig voor externe invloeden, zoals stof, regen, licht, vonken, ... .

Jan De Nul haalt opnieuw Deens contract binnen

Jan De Nul Group heeft een contract getekend met Vattenfall Vindkraft Kriegers Flak voor het vervoer en de installatie van windturbines voor het Deense Kriegers Flak Offshore windmolenpark.

Primeur: Nederlandse waterstofwagen verslaat benzine racewagens

Het Nederlandse studententeam Forze kwam tijdens de Supercar Challenge op het TT Circuit in Assen als tweede over de finish en versloegen verschillende conventionele benzine racewagens.

Kontron lanceert COM Express Compact Type 6 met nieuwste Intel processoren

Kontron heeft nieuwe COM Express Compact Type 6 modules, die de 8ste generatie Intel-processoren bevatten, toegevoegd aan zijn gamma. De processoren verbruiken slechts 15 Watt. De nieuwe modules laten tot 24 GB DDR4-geheugen toe en zijn optioneel voor het eerst beschikbaar in Compact-formaat met snelle NVMe SSD. >>

Partners